Nova edició del Festival Música als masos

Comparteix-ho amb els teus amics:

Música als masos neix el juliol del 2016 amb l’objectiu d’ampliar l’oferta cultural de la comarca de la Garrotxa amb concerts de petit format.

El festival es durà a terme els tres primers caps de setmana de juliol.  L’edició d’enguany constarà de 8 concerts i una conferència divulgativa d’hist ria de la música.

El festival es proposa oferir programes musicals atractius en entorns especials que propiciïn les millors condicions per a una bona audició. És per això que s’emplaça en sales de cases i masos garrotxins que, tot conservant l’aspecte original, garanteixen una atmosfera autèntica i una acústica excepcional.

Cada concert dura una hora sense pauses i és per a un públic d’entre 50 a 100 persones, depenent de l’espai. Les formacions que hi actuen són grups de música de cambra, des de duets fins a sextets. Els intèrprets pertanyen a la realitat musical del país, fet que estableix un vincle entre els llocs on es fan els concerts i la seva gent.

Tenint en compte que les localitzacions de les seus i l’època de l’any propicien poder gaudir d’uns espais i paisatges singulars, els concerts es clouen amb una degustació de vi del celler Vinyes dels Aspres, que també aposta per la qualitat i la proximitat.

El Festival, que aquest any tindrà lloc durant les tres primeres setmanes de juliol, es troba ja en la seva cinquena edició (programada pel 2020 i ajornada a causa de la situació sanitària del país). Cada edició ha anat creixent respecte a l’anterior en nombre de concerts i públic. Els emplaçaments que l’acullen són sempre de gran interès patrimonial i hist ric. Aquest any, per exemple, el festival es durà a terme al Mas Vayreda, a Ventós i al Mas Solà-Morales de Batet (Olot), al Mas Pratdevall (Santa Pau) i al Mas la Cau (La Vall d’en Bas).

Tenint en compte que les localitzacions de les seus i l’època de l’any propicien poder gaudir d’uns espais i paisatges singulars, els concerts es clouen amb una degustació de vi del celler empordanès Vinyes dels Aspres, que també aposta per la qualitat i la proximitat.

El Festival l’organitza l’associació sense ànim de lucre Associació Música als masos, formada per músics, mel mans i estudiants de música lligats a la comarca de la Garrotxa. Aquest grup de professionals i aficionats s’ha unit per la necessitat d’oferir una resposta a la falta d’oferta de concerts d’aquest tipus en l’entorn més proper.

Veure programació aquí

Comparteix-ho amb els teus amics: