Nova eina per recollir alternatives per una Nova Cultura del Territori

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Anuari per la Nova Cultura del Territori pretén ser un instrument d’investigació i comunicació per tal de fer una societat més sostenible.

El passat 4 de juny a Cal Monjo (Sant Privat d’en Bas) es va presentar l’anuari 2015 per una Nova Cultura del Territori. Aquest anuari que s’elaborarà anualment i recollirà en format d’articles diferents reflexions i experiències per tal d’avançar cap a una nova manera d’entendre’ns com a societat amb el territori que convivim.

portada_anuari-212x300

L’Anuari per la Nova Cultura del Territori del Centre per la Sostenibilitat Territorial serà un instrument d’investigació i comunicació per tal de fer una societat més sostenible. Un referent de moviments en defensa del Territori i experts per tal de publicar-hi alternatives al model actual. Com esmentà Joaquim Sempere en la seva presentació de l’anuari:

“Cal dotar-se de discurs i el territori ha de ser model en la creació de llocs de treball de qualitat basada en l’agricultura ecològica i de proximitat per tal de garantir un futur més sostenible evitant la dependència que aquesta té als hidrocarburs. Alhora cal que els petits municipis (micropobles) tinguin suport .”

El contingut del anuari del 2015 gira a l’entorn de la política d’excés d’infraestructures, de pagesia i producte local, de conflictes per l’energia a Catalunya, sobre els boscos, els moviments en defensa del territori i d’una cultura responsable amb el territori.

VEURE L’Anuari per la Nova Cultura del Territori del Centre per la Sostenibilitat Territorial