Nova iniciativa per recaptar diners per restaurar l’orgue de la Parròquia de Santa Romà a Lloret de Mar

Comparteix-ho amb els teus amics:

Sota el títol “Concerts d’estiu” s’ha programat aquest cicle de 6 concerts que se celebraran els 4 dimecres d’agost i 2 de setembre a les 9 del vespre

L’Associació Amics per la Música ha endegat una nova iniciativa per recaptar diners per a la restauració de l’orgue de la Parròquia de Sant Romà i potenciar les propostes musicals a Lloret fent que la música esdevingui una activitat important en el panorama cultural lloretenc. Sota el títol “Concerts d’estiu” s’ha programat aquest cicle de 6 concerts que se celebraran els 4 dimecres d’agost i 2 de setembre a les 9 del vespre a la parròquia de Sant Romà.Tindran un preu de 10 € que aniran destinats íntegrament a la restauració de l’orgue de l’església parroquial El primer concert serà aquest proper 4 d’agost i anirà a càrrec de Xevi Compte amb “DIVERTIMENT MUSICAL”; un seguit de peces on fa una simbiosi amb temes del repertori clàssic: Chopin, Falla… Coneguts per la majoria d’amants de la música clàssica i temes pop o de música catalana, la majoria també molt coneguts.

Aquesta nova proposta se suma al cicle Música per un tub! Al carrer que s’allargarà fins al 17 de setembre amb un total de 10 concerts, que es duen a terme cada dijous a les 19.30 h en una plaça, carrer o barri diferent.

L’orgue de l’església parroquial de Lloret L’orgue lloretenc és un dels pocs que es va salvar durant la Guerra Civil. Construït l’any 1930, amb l’esclat de la Guerra Civil va estar a punt de ser destruït durant l’incendi i el saqueig de l’església parroquial, però gràcies a la intervenció d’alguns lloretencs es va salvar. L’orgue de la parròquia és d’estil postromànic i té una sonoritat simfònica. Consta de més de 1.400 tubs repartits dins el moble de dos cossos corresponent a cadascun dels tres teclats, dos de mans i un de peus. Al llarg de la seva història no ha patit cap transformació que alterés les seves característiques originals. Amb el pas del temps, l’orgue s’ha deteriorat tant que el seu funcionament no és viable sense una restauració a fons. Cal fer-hi una intervenció acurada per recuperar-lo perquè té una maquinària altament complexa. L’associació Amics de la Música treballa per aconseguir diners que ajudin a finançar aquesta restauració.