Nova línia d’ajuts a Olot per a les activitats econòmiques afectades per la Covid-19

Comparteix-ho amb els teus amics:

Les noves ajudes de 1.000 euros estan dirigides al sector turístic i als marxants de la ciutat i són la tercera convocatòria de subvencions que porta a terme l’Ajuntament d’Olot en suport als sectors més afectats per la crisi pel coronavirus.

Fins ara l’Ajuntament d’Olot ja ha destinat més de 2 milions d’euros a accions socials i de recuperació econòmica, 425.000 en ajudes directes com l’AJUT 500, l’AJUT 1000 i l’AJUT 3000. 

Foto: Nova línia d’ajuts a Olot per a les activitats econòmiques afectades per la Covid-19.

L’Ajuntament d’Olot ha previst una partida de 50.000 euros per a una nova línia d’ajudes econòmiques per pal·liar els efectes de la COVID-19 en el teixit empresarial de la ciutat.

Després de l’AJUT 500, l’AJUT 1000 i l’AJUT 3000, el Consistori impulsa una nova línia d’ajudes, la tercera convocatòria, dirigida especialment a empreses, autònoms i activitats de la ciutat que han patit els efectes i restriccions més dures de la tercera onada de la pandèmia.

En aquest cas, les subvencions tenen per objectiu acompanyar als responsables d’aquestes activitats afectades amb la voluntat de garantir-ne la continuïtat. Estan destinades a:

  • Sector turístic | Titulars d’activitats turístiques com allotjaments, establiments d’allotjament juvenil o serveis d’interès turístic o explotadors d’habitatges d’ús turístic. L’import de l’ajut serà de 1.000 euros per beneficiari.
  • Marxants de productes tèxtils del mercat setmanal dels dilluns | L’ajuda està dirigida únicament als titulars de les parades de roba del mercat no sedentari d’Olot que es realitza cada dilluns, que tinguin domicili a Olot. L’import de l’ajuda serà de 1.000 euros per beneficiari.

L’Ajuntament d’Olot està acabant d’enllestir les bases d’aquesta nova convocatòria que està previst que arrenqui a mitjans de març i que hi puguin accedir una quarantena d’activitats. Com en les anteriors subvencions directes, aquests nous ajuts són compatibles amb qualsevol altra convocatòria, es podran sol·licitar a través de la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot i es gestionaran a través de l’Oficina per a la Reactivació Econòmica de la Garrotxa. S’ha previst que la tramitació sigui directe, àgil i les ajudes es puguin concedir al més aviat possible.

Al mateix temps, les ajudes no tenen concurrència competitiva. És a dir, no s’atendran les sol·licituds per ordre d’arribada sinó que es resoldran segons si es compleixen els requisits indicats a les bases. Els veïns de la ciutat que vulguin sol·licitar les ajudes podran presentar la seva sol·licitud durant tots els 7 dies del termini previst.

Aquestes ajudes segueixen la línia de les 122 accions del Pla de Reactivació Econòmica i d’Ocupació d’Olot i La Garrotxa i se sumen als 425.500 euros que l’Ajuntament d’Olot ha destinat a subvencions directes com l’AJUT 500, l’AJUT 1.000 i l’AJUT 3.000 que s’han anat succeint al llarg del 2020, donant suport a un total de 603 activitats olotines

(230 a través de l’AJUT 1000 i l’AJUT 3000 i 373 amb l’AJUT 500), que havien hagut d’aturar el seu treball en els diferents períodes de confinament per la COVID o havien vist reduïda la seva facturació en un mínim d’un 80%.

A part, des de l’Ajuntament d’Olot també s’està treballant en noves accions de suport a altres sectors afectats per la pandèmia, complementàries al Pla de Reactivació Econòmica i d’Ocupació per donar resposta a les necessitats i urgències socials sorgides arran la pandèmia.

Més de 2 MEUR a accions socials i de recuperació econòmica 

El suport a les veïnes i veïns d’Olot, el seu acompanyament i la recuperació social i econòmica de la ciutat han estat i continua essent una de les principals prioritats de l’Ajuntament d’Olot davant la crisi generada per l’afectació de la COVID-19. El Consistori ha destinat fins al moment un total de 2.191.097 € per a cobrir les necessitats socials i econòmiques així com per donar resposta a totes les actuacions necessàries per fer front al coronavirus i els seus efectes a la ciutat.

D’altra banda, es van portar a terme modificacions de l’Ordenança Municipal per a la instal·lació i ampliació de les terrasses, consolidació dels espais de degustació, la bonificació de la taxa d’ocupació de via pública a terrasses de bars i restaurants i el mercat dels dilluns així com la creació d’un fons de contingència extraordinari de 867.586,04 € per poder donar resposta ràpida i àgil a les necessitats que puguin derivarse de la pandèmia de cara a futur. D’aquesta aportació, s’ha determinat que 262.110 € es destinin a temes de reactivació econòmica, prestació de serveis relacionats amb la COVID-19, servei de control d’accés i material de prevenció de riscos.

Fins avui dia, el Consistori d’Olot ha assumit totes aquestes aportacions, a les que falta incloure totes les pròximes mesures, únicament amb recursos propis. En aquest sentit, amb la voluntat d’arribar als diferents col·lectius afectats, també s’han destinat 354.246,24 € per a ajudes socials que inclouen pensions, àpats i aportacions extraordinàries a través del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa que se sumen a les majors aportacions a Càritas Garrotxa (63.401,21 €), Creu Roja (62.139,02 €) i les beques a joves de la Fundació Impulsa davant la situació excepcional (26.000 €).

Paral·lelament, s’han lliurat 79.850 €  a les entitats que han vist afectada la seva activitat arran de la COVID, com les que no van poder fer barraca per Festes del Tura, i a altres associacions i col·lectius de la ciutat que s’han vist perjudicats en el seu funcionament durant el 2020. Un altre dels àmbits on s’han dedicat més esforços ha estat l’actuació i els treballs de millora al PTT, les neteges extraordinàries i la contractació de personal de suport a l’Estiu Riu per complir amb les normatives així com la compra de material per combatre els contagis de coronavirus que pugen fins als 305.000 €.