Novetats i solidaritat a la 2a Trepitja Garrotxa Solidària

Comparteix-ho amb els teus amics:

El 24 i 25 d’octubre de 2015 tindrà lloc la segona edició de la Trepitja Garrotxa Solidària, la única trail solidària a l’Alta Garrotxa organitzada pel Centre Excursionista Olot i que gràcies al patrocini de Noel Alimentària esdevé una activitat completament solidària que destina tots els seus beneficis a la Fundació Albert Bosch que treballa en la investigació del càncer infantil a l’Hospital de la Vall d’Hebron.

[quote]“La Ultra de 112km forma part de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència per Muntanya de la FEEC i obté la categoria de 3 punts per a ​ Ultra­Trail du Mont­Blanc® mentre que la Trail de 63km obté la categoria de 2 punts” [/quote]

Aquesta segona edició presenta diverses novetats; destaquem que la Ultra de 112km, entra a formar part de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència per Muntanya de la FEEC i l’acord amb la Ultra­Trail du Mont­Blanc® que oferirà punts als finishers de la Ultra de 112km i la Trail de 63km per a participar a la mare de totes les curses del trailrunning que té lloc cada estiu a Chamonix. Tenim la sort que aquestes dues novetats esmentades proporcionen un agument de la qualitat de les curses ja que han ocasionat un gran treball per part de la organització per a l’adaptació que significa formar part de dues iniciatives d’alt nivell i reconeixement com són les proves esportives de la FEEC i la UTMB.

[quote]“Menys pista i més trail, l’Alta Garrotxa en estat pur!” [/quote]

Aquest 2015 la Trepitja Garrotxa s’ha adherit com a membre de l’​ ITRA (​ International Trail Running Association​ ), una entitat que vetlla per la qualitat de les curses de muntanya, és seguint el seu consell que hem reduït el nombre de quilòmetres de pista de les rutes proposades. Aquest treball de replentajament i qualificació ha estat aprofitat per les tres curses que proposem enguany: la Uultra de 112km / 5400D+, la Trail de 63km / 2900D+ i la novetat, la Cursa de 25km / 1100D+.

[quote]“Cursa de Muntanya de 25km a recórrer en 6hores, un diumenge per trepitjar la Garrotxa” [/quote]

Amb l’objectiu d’apropar l’Alta Garrotxa a molts més amants del ​ trail running hem creat la cursa de 25km i 1100D+ que es dibuixa com a una ruta circular per a corriols plens d’encant, amb el seu pas per Sadernes i Talaixà, entre d’altres punts d’interès. Al llarg de l’any des de la organització de la Trepitja Garrotxa hem creat els anomenats “entrenaments populars”, un total de 3 sortides obertes i gratuïtes per l’Alta Garrotxa que tenien com a objectiu crear comunitat i acompanyar als corredors interessats a conèixer el terreny de la Trepitja Garrotxa. Els entrenaments, que han comptat amb una mitjana de 30 participants cada un, han estat dirigits pels corredors del CEOlot. Després de l’èxit d’aquestes trobades i pensant amb la necessitat d’actuar com a ens formador hem creat la ​ Jornada d’entrenament i seguretat per a corredors de muntanya​.

[quote]“La formació com a eina, la seguretat com a objectiu” [/quote]

Així doncs, com a activitat complementària a la Trepitja Garrotxa el proper 3 d’octubre oferim una jornada dedicada a la millora del rendiment i a la seguretat en la pràctica esportiva de la mà de professionals del sector. El principal objectiu és incentivar uns bons hàbits de vida i promoure aquelles conductes que ens puguin ajudar a augmentar la seguretat durant les sortides per muntanya. La part dels entrenaments dirigida per ​ Eduard Barceló estarà orientada a la prevenció de lesions, a l’optimització de les nostres capacitats i a les adaptacions específiques, tothom amb interès i un mínim de bona condició física pot participar­hi. A nivell nutricional i gràcies a Albert Grabulosa veurem les estratègies que ens permetran retardar l’aparició de la fatiga en sortides de llarga distància. Pel que fa a
les qüestions mèdiques ​ Jordi Gibert tractarà el tema de les revisions per a esportistes i informarà sobre les mesures que s’haurien de prendre enfront certs símptomes d’alerta. Finalment aprendrem a actuar correctament i a minimitzar riscos com el de la hipotèrmia en casos d’emergència amb ​ Ismael Vila (GRAE). En conjunt volem que durant les sortides per muntanya es pugui córrer millor, i alhora córrer segur. Les places es limiten a 25 persones, per tant serà una jornada amb un treball molt proper. ​ La jornada té un cost de 65€ per participant i es celebrarà a Oix el proper 3 d’octubre, inscripcions obertes a ​ www.ceolot.cat/trepitja/jornada­tg/​

IMPORTANT Sabem que a molts de vosaltres us ha agafat per sorpresa però com a nova normativa de la FEEC els participants de la Ultra Trepitja Garrotxa Solidària de 112km necessiten el certificat mèdic de la FEEC i en cap cas s’accepta cap altre tipus de document. Els qui tinguin un certificat previ al de la FEEC, han d’acudir al metge que els va fer la revisió mèdica amb tots dos certificats; si aquest considera que l’esportista pot realitzar les proves de la FEEC, senzillament ha de signar el document i no cal fer cap revisió de nou. Si pel contrari aquest considera que s’ha de realitzar alguna prova més, caldrà fer-la.

Ens disculpem per les molèsties que aquesta nova normativa pugui ocasionar-vos i esperem no sigui motiu de la vostra no participació a la Trepitja Garrotxa, la última de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència per Muntanya FEEC.

11265262_474419379407197_5449585969625658438_o