Núria Feixas assumeix el càrrec de directora del Festival Ésdansa

Comparteix-ho amb els teus amics:

Núria Feixas assumeix el càrrec de directora, recolzada per una comissió amb l’objectiu de donar cabuda a noves propostes

El llegat deixat per Jordi Fosas continuarà present a través d’una direcció que vol seguir reivindicant el paper de la dansa d’arrel com a expressió artística viva i en constant evolució

El Festival Ésdansa posa per primera vegada al llarg de la seva història a una dona al capdavant de la direcció

Foto: Núria Feixas

Aquesta setmana s’ha escollit a Núria Feixas com a nova directora de l’Ésdansa en substitució de Jordi Fosas, nomenat tot just fa un mes director artístic de la Fira Mediterrània de Manresa.

L’elecció de Núria Feixas, responsable de producció i coordinadora del Festival, ha estat consensuada per tot l’equip, el qual va alabar la seva feina i professionalitat a l’hora de proposar-la com a candidata a la junta del Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny, entitat organitzadora de l’Ésdansa.

Amb l’entrada de la nova directora, el sistema organitzatiu intern del Festival no es veurà modificat. Núria Feixas assumirà el seu càrrec com a directora i continuarà treballant de forma conjunta els aspectes artístics i logístics amb la resta de l’equip a través d’una comissió, tal com s’havia fet fins ara.

Lluny de plantejar-se canvis radicals, Núria Feixas reconeix que el seu principal objectiu és aconseguir mantenir l’alt nivell que el Festival ha assolit en els darrers anys i no perdre de vista les coses bones que l’antic director va aportar i aconseguir. La reivindicació del paper de la dansa d’arrel tradicional com a expressió artística viva i en constat evolució, per exemple, continuarà sent el pal de paller de l’Ésdansa, així com la seva mirada actual, transversal i internacional.

Tot i que encara no s’ha fet pública la programació de la nova edició de l’Ésdansa que tindrà lloc del 19 al 25 d’agost, les propostes que s’hi podran veure hauran estat treballades excepcionalment de forma conjunta pels dos directors i tancaran el cicle argumental dedicat a la creació i la innovació, iniciat fa tres edicions.

Perfil professional

Núria Feixas, nascuda a Hostalets d’en Bas l’any 1990, comença a ballar dansa tradicional amb tan sols sis anys, fet que la vincula de forma immediata al Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny. Tot i ser llicenciada en Enginyeria Tècnica Agrícola, la seva afició la porta a treballar en l’àmbit de la dansa i la cultura. Des de 2014 i fins aquest passat mes de febrer, ha format part de la Junta Directiva del Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny, entitat especialitzada en la recerca, formació, creació i difusió de la dansa d’arrel tradicional. Paral·lelament, des del 2016 i fins a l’actualitat, ha estat membre de la comissió del Festival Ésdansa de Les Preses, on ha portat la producció i la coordinació general del festival.

Núria Feixas també està relacionada professionalment amb el món de la producció de grans esdeveniments des de 2013, any en què entra a treballar a La Caraba Produccions, empresa especialitzada en la producció i serveis tècnics integrals per a esdeveniments per a la qual treballa.

Comparteix-ho amb els teus amics: