Vídeo: Oberta la convocatòria del 3r Concurs Internacional de Mapping de Girona

Comparteix-ho amb els teus amics:

Del 22 al 24 de juliol se celebra la III edició del Festival Internacional de Mapping de Girona (FIMG)

Durant tres dies, la ciutat de Girona es transformarà en el referent internacional del mapping. El FIMG pretén aglutinar artistes i professionals del sector amb l’objectiu de mostrar i difondre aquesta disciplina. Un festival gratuït i obert a tothom que entrellaça el valor cultural de Girona amb la creació contemporània mitjançant la innovació i les arts audiovisuals.

11893852_507845032707568_1164456065967081431_o

El FIMG 2016 manté la mateixa estructura que en la passada edició: el III Concurs Internacional de Mapping, amb projeccions de les propostes artístiques finalistes en algunes de les façanes més representatives de la ciutat, i eI II Congrés Internacional de Mapping, un espai de diàleg i reflexió dedicat a professionals del sector.

Nova temàtica i nova categoria al Concurs

La temàtica del FIMG 2016 serà els paisatges. Els projectes inscrits a la convocatòria del Concurs Internacional de Mapping –oberta fins al 28 d’abril- hauran d’explorar possibles escenaris al voltant del tema –en un sentit ampli-. L’objectiu de concretar una temàtica és suggerir un marc per a la reflexió artística i cultural, una eina de joc per a la creativitat.

El Concurs Internacional de Mapping incorpora una nova categoria, instant, destinada a la creació d’una imatge fixa –mitjançant qualsevol tècnica: dibuix, fotografia, 2D, 3D…- per alguna de les façanes a concurs. Es tracta d’una categoria per a totes les edats i per ciutadans de la província de Girona.

Convocatòria oberta fins a finals d’abril

Fins al 28 d’abril està oberta la inscripció al Concurs Internacional de Mapping. La convocatòria té cinc categories: professional, destinada a artistes i professionals d’arts visuals, musicals i plàstiques, no exclusivament de mapping; amateur, destinada a tothom qui vulgui fer la primera incursió en el món del mapping; micromapping, destinada a espais interiors de mida reduïda, educativa, destinada a escoles i instituts gironins, i instant, nova categoria a concurs d’imatge fixa.

Els espais del concurs seran la façana de la Casa Pastors en categoria professional; la façana de l’edifici del Pont d’en Gómez en categoria amateur; la de l’edifici de Les Àligues (Sant Domènec) en categoria educativa i diferents espais en categoria micromapping.

Cada categoria té dos premis, que van dels 11.000 euros pel 1r premi de categoria professional fins als 400 euros del 2n premi de categoria educativa. Els premis seran concedits per un jurat internacional. El públic atorgarà 3 guardons: Premi façana del públic, Premi micromapping del públic i Premi instant.

L’originalitat, la innovació, l’estil visual i musical, i la vinculació amb la superfície a projectar són alguns dels criteris que el jurat tindrà en compte.

Tothom qui vulgui participar s’haurà d’inscriure a www.fimg.cat