Oberta la convocatòria per optar al premi Delfí Colomé 2017

Comparteix-ho amb els teus amics:

Coincidint amb el Sismògraf es va obrir la convocatòria per participar al Premi Delfí Colomé 2017. amb una dotació de 10.000 euros, té per objectiu promoure la creació i incentivar la producció en el món de la dansa d’arrel tradicional. Els projectes es poden presentar fins al 31 d’agost. Les candidatures hauran de correspondre a projectes originals i inèdits i no poden haver estat estrenats.

El jurat tindrà en compte l’interès del projecte presentat, la seva viabilitat, el caràcter multidisciplinar de la proposta, així com la reflexió o treball que proposi al voltant de la dansa catalana d’arrel tradicional, entesa com a punt de partida i raó de ser del Premi.

El projecte guanyador s’estrenarà en el marc del festival Ésdansa 2018. Abans de la seva presentació pública, disposarà d’una etapa de residència a El Graner, Centre de creació del cos i el moviment. També serà contractat al Festival Sismògraf 2018 per a realitzar un work in progress del treball; així com a la Fira Mediterrània 2018, i a la XTAC, Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya, durant la temporada de gener a juny de 2019. El veredicte s’anunciarà al mes d’octubre, durant la Fira Mediterrània 2017.

Aquesta serà la segona edició del premi Delfí Colomé de dansa. L’any passat el va guanyar Egurra, de la companyia d’Oriol Escursell. L’espectacle revisa la tradició del Ball de Bastons, partint d’una mirada pròpia i particular amb la inquietud de reivindicar la contemporaneïtat de la cultura popular. L’espectacle s’estrenarà aquest estiu a l’Ésdansa, però divendres al matí ja es va poder veure un tastet a la plaça Pia Almoina d’Olot, amb motiu del Sismògraf.

El premi Delfí Colomé és convocat pel Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, i el Festival Ésdansa. El guardó compta amb la col·laboració de la Fira Mediterrània de Manresa, el Festival Sismògraf d’Olot, la Federació d’Ateneus de Catalunya i El Graner Centre de creació del cos i el moviment.

Info i foto: Sismògraf