Oberta una convocatòria d’ajudes a joves esportistes d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Per poder-hi accedir cal tenir menys de 25 anys, ser esportista individual no professional i estar empadronat a la ciutat. És la primera vegada que l’Institut Municipal d’Esports i Lleure tira endavant la convocatòria.

L’Ajuntament d’Olot ha obert el procés de sol3licitud d’ajudes per a esportistes amateurs individuals que hagin participat en competicions esportives de campionats d’Espanya, d’Europa, del Món o Jocs Olímpics durant el passat 2019. L’objectiu d’aquests ajuts és donar un suport econòmic que permeti fer front a les despeses generades arran de la participació en aquestes proves com poden ser els viatges, les dietes, les inscripcions o els desplaçaments, entre d’altres.

Per poder sol•licitar aquestes ajudes cal ser esportista no professional, estar empadronat a Olot, tenir menys de 25 anys i practicar les següents modalitats esportives reconegudes pel Consell Català de l’Esport: atletisme, bàdminton, ball esportiu, bowling, ciclisme, escacs, esgrima, esports de neu, esports de gel, esquí nàutic, gimnàstica, golf, halterofília, judo, karate, lluita, motociclisme, natació, piragüisme, rem, salvament aquàtic, taekwondo, tenis, tenis taula, tir amb arc, tir olímpic, triatló i vela. Les ajudes es mouran des dels 200 fins a un màxim de 900 euros per esportista i l’Ajuntament ha previst una partida global de 2.000 euros en aquests ajuts.

Fins al pròxim 6 de febrer, els interessats podran presentar la seva sol·licitud a les Oficines de l’Institut Municipal d’Esports i Lleure, a les oficines de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) o bé de forma telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament.

Cal tenir present que no podran beneficiar-se d’aquestes subvencions aquelles persones que ja hagin rebut ajudes econòmiques per part de l’Institut Municipal d’Esports i Lleure d’Olot en altres convocatòries de l’any 2019.

Per altra banda, les bases per la sol·licitud d’ajut per fer front a les quotes de les entitats esportives del curs 2019-2020, s’han d’aprovar d’aquí a quinze dies en la pròxima junta de l’IMELLO.

L’objecte d’aquests ajuts és dotar a les entitats esportives federades d’una eina per treballar la inclusió social de les persones econòmicament desfavorides amb l’objectiu de garantir la igualtat d’oportunitats en la pràctica de l’esport de competició.

Per aquest curs, la quantia total destinada a aquests ajuts serà de 5.500 euros. Les entitats poden sol·licitar fins a un màxim del 5% de beques, a comptar de les seves fitxes federades i escolars.

Podeu consultar tots els detalls de les bases d’aquestes noves ajudes aquí.

Comparteix-ho amb els teus amics: