Olot acollirà tres jornades especials de donació de sang

Comparteix-ho amb els teus amics:

Del 7 al 9 de maig, Olot rebrà els donants al Pavelló Firal
Cal reservar hora per donar sang a donarsang.gencat.cat
Amb la reserva s’eviten esperes en uns dies que la ciutadania

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.

Olot s’ha sumat al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. Del 7 al 9 de maig, el Pavelló Firal comptarà amb un espai de donació, dijous i divendres de 16.30 a 20.30 hores i dissabte de 10 a 14 i de 16 a 20.30 hores.

Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat. #JoEmQuedoaCasa
La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Imagen

Comparteix-ho amb els teus amics: