Olot acull el 1r congrés de joves científics i científiques de Catalunya

Comparteix-ho amb els teus amics:

Més de 200 alumnes i una vintena de professors participen del Congrés, que organitza el Grup Altes Capacitats de l’Institut de Ciències d’Educació de la Universitat de Barcelona, i que té lloc durant tot avui al Teatre Principal.

A les 9h del matí al Teatre ha començat el 1r Congrés de Joves Científics i Científiques de Catalunya. El regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Olot, Pep Berga, ha donat la benvinguda als 230 alumnes que participen d’aquesta activitat. L’INS La Valira de La Seu, INS Castell d’Estela d’Amer, INS La Frau de la Mar de Cambrils, Vedruna de Berga i INS Eugeni Xammar de l’Ametlla del Vallès són els centres que s’han apuntat a Olot.

El Congrés neix de la pràctica a l’aula d’una forma d’ensenyar que té en compte el ritme i capacitats d’aprenentatge de tot l’alumnat, tant a nivell intel·lectual com emocional, fent especial èmfasi en els alumnes amb altes capacitats. Les primeres edicions del Congrés es van iniciar al Museu de Ciències Naturals de Barcelona, amb 5 centres participants. Ben aviat es va evidenciar que calia ampliar el nombre de centres portant la iniciativa a altres punts del territori i fer-lo extensiu per primària i secundària. Així, a més de Barcelona que aquest any ja arriba a la 5a edició, s’han obert noves seus del Congrés a altres punts del territori: Lleida, Tortosa i enguany, també a Olot.

Els congressos estan organitzats pel GAC (Grup Altes Capacitats) de l’Institut de Ciències d’Educació de la Universitat de Barcelona. Segueixen una mateixa estructura: hi participen 5 centres educatius que representen els diferents punts de la geografia catalana. Cap centre participa a la seva ciutat amb l’objectiu que els alumnes aprofitin el congrés per conèixer país.

La programació del Congrés que aquest dijous té lloc a Olot s’inicia amb un espai d’investigació, de música i expressió, seguit de tallers per als conferenciants i de física i sensors. Continuarà amb l’exposició dels resultats de les investigacions i dels tallers mentre que, a la tarda, tindran lloc les presentacions científiques i musicals dels centres participants.

El Grup Altes Capacitats de l’ICE de la UB organitza el Congrés d’Olot amb la ICE de la UdG, Robolot, l’INS La Garrotxa, el PNZVG i l’Ajuntament d’Olot.

Comparteix-ho amb els teus amics: