Olot acull una trobada de coworkers rurals i urbans

Comparteix-ho amb els teus amics:

Coworkers rurals i urbans duran a terme dinàmiques per tal de teixir xarxes de col·laboració. Es tracta de la tercera trobada de coworkers urbans i rurals del programa COWOCAT_RURAL que treballa per potenciar els espais de coworking en l’entorn rural

Avui 24 d’octubre, l’espai de coworking Núria Social d’Olot acull una jornada molt especial, una trobada de coworkers de l’entorn rural amb coworkers urbans que té com objectiu compartir projectes i teixir sinèrgies entre ells. Els coworkers rurals que participaran a la trobada estan vinculats a la comunitat de coworking Salines Bassegoda, a l’espai de coliving Nèctar i al Núria Social.

cvhmfgkw8aanjab

La jornada s’iniciarà a les 10 del matí amb la benvinguda i la presentació de la trobada per part d’en Jordi Terrades, gerent d’ADRINOC. Després els assistents participaran en una dinàmica de presentació i coneixement, i posteriorment s’organitzarà una sessió de treball per fomentar la creació de projectes. El dinar tindrà lloc a la Cantina de l’espai Núria Social i es basarà en producte ecològic i de quilòmetre zero.

Posteriorment els assistents es traslladaran a La Fageda d’en Jordà, a la Seu del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, on duran a terme una sessió de treball per definir projectes comuns. La jornada es clourà amb l’exposició de les conclusions.

La jornada estarà dinamitzada per l’Albert Pujol del Consell Comarcal Ribera d’Ebre i membre de Cowocat Rural i Jordi Silvente d’Alpha Espai Coworking i president de Cowocat.

Es tracta de la tercera trobada entre coworkers urbans i rurals que s’organitza, després de la bona acollida de les edicions a Riba-roja d’Ebre i Tremp. Es tracta d’una iniciativa organitzada per COWOCAT_RURAL, projecte que treballa per difondre i potenciar el coworking com a eina de dinamització econòmica dels territoris rurals.

COWOCAT_RURAL

Aquest projecte es desenvolupa en el marc dels ajuts per al desenvolupament de projectes de cooperació dels grups d’acció local de Catalunya, en el marc del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020 (operació 19.03.01), i estan cofinançat pel Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

ADRINOC

L’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya – ADRINOC actua a les comarques de la Garrotxa (tota la comarca), l’Alt Empordà (39 municipis), Osona (6 municipis), el Pla de l’Estany (1 municipi), la Selva (5 municipis) i el Gironès (3 municipis). Aquest extens territori situat a la zona NordOriental de Catalunya comprèn una diversitat àmplia de paisatges que van des de les serralades prelitorals i transversals catalanes (entre elles les Guilleries i el Collsacabra), passant per la zona volcànica de la Garrotxa i la plana empordanesa fins a la serra de l’Albera com a culminació dels Pirineus. El territori té un elevat percentatge d’espais d’interès natural sota protecció i un important índex de terreny muntanyós.

NÚRIA SOCIAL

El Núria Social és un punt de trobada i espai de coworking gestionat per l’entitat Núria Social que té la intenció de reinvertir els beneficis en la millora d’aquest espai. El Núria Social proporciona espai de treball per a 17 persones, un espai gastronòmic a La Cantina, i posa a disposició la sala de l’antic cinema per fer-hi activitats.

SALINES BASSEGODA

La comunitat de coworking Salines Bassegoda s’inicia el 2015 amb la posada en marxa de l’Espai de coworking a Navata i actualment està formada per una trentena de professionals liberals de perfils diversos com arquitectes, enginyers, informàtics, programadors d’aplicacions, dissenyadors gràfics, consultors i especialistes en teràpies alternatives. Els membres de la comunitat disposen de diferents espais de treball a l’Empordà interior ubicats a Navata, a Pont de Molins i aviat, també a Maçanet de Cabrenys.

NÈCTAR

L’Espai Nèctar, de recent obertura, està ubicat a Vilanova de Sau, al cor de les Guilleries i ofereix experiències de coworking i coliving com a força motriu pel desenvolupament creatiu i sostenible i com a eina per a potenciar els valors personals i professionals mitjançant la connexió de xarxes locals i globals. A Nèctar creuen en un estil de vida modern i rural amb els valors d’obertura, intercanvi i col·laboració. La seva filosofia es basa en els valors humans, una economia compartida i el respecte per el medi ambient rural i la sostenibilitat.

Foto: @OlotNuriasocial