Olot agafa el relleu a Ripoll en la secretaria de la Xarxa de Ciutats Educadores de comarques gironines

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest any Olot agafa el relleu a Ripoll en la secretaria de la Xarxa de Ciutats Educadores de comarques gironines

Aquest dimarts s’ha portat a terme al teatre Comtal de Ripoll, la 2ª Jornada de la Xarxa de Ciutats Educadores de les comarques gironines. Aquest any, Ripoll ha exercit el paper de secretariat de la xarxa, amb els compromisos que això comporta, com és l’organització de la Jornada Anual.

Amb el títol de “Ciutat educadora, ciutadania en plenitud” Joan Manel del Pozo, filòsof i Síndic de la Universitat de Girona, ha resumit de forma magistral el que significa ser Ciutat Educadora. Resseguint 7 conceptes com són creativitat, convivència, coneixement, compromís, competència, cohesió territorial i cohesió social, Del Pozo ha estat capaç de construir la ciutat educadora òptima, ciutats més amables per les persones, ciutats que promouen valors desitjables i ciutadania que es compromet amb la ciutat, no com un simple contribuent sinó com a ciutadà responsable.

Tot seguit, Montse Jiménez, professora, formadora i coautora amb Eva Bach del projecte Comunicació Educativa amb Cor, ha ofert la conferència “ Ciutats educadores. Compromeses amb l’esperança, La Petjada que volem deixar al món”. Jiménez ha fet reflexionar l’auditori sobre conceptes com la gestió del temps i quina ús en fem, el repte de la identitat real en un món cada vegada més tecnològic o quins valors treballem amb els infants i joves per fomentar el compromís amb un mateix i cap els altres.

L’acte ha estat presentat per una usuària i un monitor de la Fundació Map. Seguint esquetxos de diferents espectacles realitzats anteriorment, han tractat temes com la diversitat, el reciclatge, les tendències, etc., amb un toc d’humor però amb el punt de reflexió que demanava la jornada. L’esmorzar ha estat l’espai per compartir 6 experiències destacables dels municipis que formen la XCECG. També l’espai informal de trobada de tècnics i càrrecs electes d’arreu de les comarques giroinines.

Després de la pausa, els municipis que formen part de la XCECG han realitzat l’assemblea Anual en la que es marca el rumb del 2019. Els municipis no adherits i altres persones tècniques de l’àmbit educatiu i social, han participat de la xerrada que ha preparat la Direcció de l’Associació de Ciutats Educadores per explicar el concepte de ser “CIUTAT EDUCADORA”. L’acte ha finalitzat amb l’entrega simbòlica de la Secretaria de la XCECG a Olot, que l’any vinent ocuparà aquets càrrec.

Info: ime.olot.cat

Comparteix-ho amb els teus amics: