Olot disposarà a finals d’any dels resultat de l’estudi d’habitatge del nucli antic

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Junta de Govern Local ha aprovat la segona fase de l’estudi que, en total, analitzarà més de 1.300 habitatges

La Junta de Govern Local de dijous passat va aprovar la segona part de l’estudi d’habitatge del Nucli Antic. L’informe permetrà fer una radiografia dels immobles amb l’objectiu d’impulsar la rehabilitació, captació i mobilització d’habitatges d’aquesta zona de la ciutat. La iniciativa forma part del PIAM del Nucli Antic i ha estat escollida pel Consell de Barri.

Fins ara, durant la primera fase d’aquest informe ja s’han pogut analitzar el 60% dels 873 habitatges previstos situats en 26 illes diferents del Nucli Antic. En concret, s’han visitat 523 immobles. L’estat d’alarma per la COVID ha obligat a aturar la visita programada per aquests últims mesos. Ara, s’ha adjudicat la segona part d’aquest estudi que permetrà analitzar 450 habitatges més.

En total, doncs, s’analitzarà l’estat de 1.323 habitatges del Nucli Antic des de diversos punts de vista: estructurals, d’accessibilitat, des de la vessant energètica, estètica, social, urbanística i econòmica per identificar-ne i categoritzar-ne les necessitats, oportunitats i previsions futures. Es preveu que a finals d’aquest 2020 es disposarà de l’estudi informatiu complet amb conclusions i aportacions tècniques que permetran concretar les estratègies a seguir a nivell urbanístic al nucli antic.

Info: Ajunt. Olot