Olot engega un projecte per reduir la pobresa energètica a través de la rehabilitació d’habitatges

Comparteix-ho amb els teus amics:

Una quinzena de famílies es podran acollir a aquesta prova pilot que preveu ajudes de fins a un màxim de 9.000 euros per a la reforma d’habitatges. Hi ha temps per inscriure’s fins al 30 d’octubre. 

L’Ajuntament d’Olot posa en marxa un prototip per a la reducció de la pobresa energètica a la ciutat. Conjuntament amb la Fundació EuroPACE, la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i UpSocial, inicien aquesta iniciativa pionera que va aprovar-se al plenari del passat mes de juliol i que té per objectiu reduir el nombre de veïns i famílies que estan en risc de vulnerabilitat o pateixen pobresa energètica per dotar-les de solucions i eines que permetin millorar l’eficiència energètica dels seus habitatges i, paral·lelament, millorar  la seva qualitat de vida.

Al mateix temps, el projecte també vol ajudar a conscienciar a la ciutadania de la importància de la sostenibilitat així com difondre el conjunt d’eines existents que permeten reduir la despesa i factura energètica de les llars. Actualment a Catalunya s’estima que aproximadament el 7% de la població es troba en situació de pobresa energètica.

En total es calcula que es beneficiaran prop d’un centenar de persones de 15 famílies voluntàries residents a Olot que pateixen pobresa energètica. En aquest sentit, tant hi poden participar propietaris amb inquilins que es troben en situacions de risc – on se subvencionarà el 50% de la reforma de l’habitatge amb un màxim de 6.000 € – com els mateixos propietaris d’habitatges en situació de vulnerabilitat, on se subvencionarà fins al 75% de la reforma (màxim de 9.000  €).

Aquesta prova pilot es desplega sota el paraigua del programa de rehabilitació d’habitatges HolaDomus que impulsa l’Ajuntament d’Olot i anirà acompanyada d’un seguiment per part de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i que permetrà registrar, analitzar i comprovar els beneficis reals en la salut que genera la rehabilitació energètica de les llars.

Els interessats en participar d’aquesta prova pilot poden enviar les seves sol·licituds fins al pròxim 30 d’octubre a través del correu info@holadomus.com. Es tracta d’una primera prova que s’allargarà durant un any i mig.