Olot estrenarà el proper desembre una nova il·luminació nadalenca per la ciutat

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Associació de Comerciants i l’Ajuntament acorden la posada en marxa del nou projecte d’il·luminació.

L’any 2013, l’Associació de Comerciants d’Olot i l’Ajuntament d’Olot van arribar a un acord de col·laboració per actualitzar i modernitzar els llums de Nadal del centre de la ciutat. Fins al moment, la il·luminació era propietat dels botiguers que s’encarregaven del manteniment de la lluminària. Això feia que la il·luminació fos diferent i que es col·loqués de manera irregular pels diferents carrers del centre.

Amb la iniciativa promoguda per l’ACO i l’Ajuntament, la ciutat va disposar d’un nou sistema d’il·luminació que es va llogar per un període de tres anys i que va permetre arribar a una cinquantena de carrers. Es va veure com una aposta comercial atractiva, però alhora un projecte de ciutat, del qual l’Ajuntament va assumir el 50% del pressupost, més la instal·lació i el consum elèctric. La resta va anar a càrrec dels comerciants -independentment de si eren socis o no de l’ACO-, a parts iguals entre tots ells.

Una vegada transcorreguts els tres anys previstos, l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament d’Olot han renovat l’acord de col·laboració per fer possible la nova il·luminació nadalenca. L’Ajuntament ha aprovat el plec de clàusules per adjudicar, en règim de lloguer, el subministrament de l’enllumenat ornamental de Nadal per un període de 3 anys (amb possibilitat d’un any més de pròrroga).

El Consistori es compromet a fer-se càrrec de 20.000 euros del cost, a més de la col·locació del nou sistema de llums i del consum que aquest generi. Els comerciants, de la seva banda, preveuen assumir 20.000 euros més. L’Associació de Comerciants d’Olot ha fet una crida als 500 establiments del centre de la ciutat. “Esperem que hi col·laborin un mínim de 250 comerciants que estiguin disposats a aportar 80 euros anuals durant els propers 4 anys.

És un projecte de ciutat que hem de tirar endavant tots plegats” ha explicat el president de l’ACO, Jordi Rovira. L’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, ha afegit que “des de l’Ajuntament confiem que la iniciativa tingui bona resposta i que entre l’aportació municipal i la dels comerciants fem possible la nova ornamentació de Nadal que ajudi a donar un bon ambient de ciutat”.

nadal olot