Olot, guarda un minut de silenci per retre homenatge a les 3 víctimes de l’accident aeri

Comparteix-ho amb els teus amics:

Minut de silenci només trencat pel toc de les campanes de Sant Esteve, que han repartit arreu la consternació que viu Olot pels passatgers de l’avió estavellat als Alps francesos. Mig miler de persones s’han aplegat davant l’Ajuntament, on la bandera oneja amb crespó negre, per mostrar el seu escalf i suport als familiars i amics de les víctimes. Entre els passatgers de l’A320 hi havia tres veïnes de la ciutat. Avui, el marit d’una d’elles i familiars i coneguts de les altres dues també han pres part al minut de silenci, que s’ha acabat amb un aplaudiment. L’alcalde, Josep Maria Corominas, ha dit que l’acte “representa la tristesa que viu la ciutat” per tots aquells qui han perdut la vida al sinistre. Veure vídeo.

[vimeo url=”https://vimeo.com/123192439″ width=”560″ height=”315″]

VEURE GALERIA FOTOGRÀFICA AQUÍ

Olot s’ha aturat aquest migdia en record a les víctimes de l’A320 que es va estavellar als Alps francesos. Mig miler de persones s’han aplegat davant l’Ajuntament per guardar un minut de silenci i expressar, d’aquesta manera, l’escalf i el suport cap als familiars dels passatgers. Entre els qui van enlairar-se amb l’avió de Germanwings hi havia tres olotines, d’entre 33 i 42 anys.

Sota la bandera de la ciutat, que oneja amb crespó negre, els olotins s’han sumat al dol de familiars i amics. El minut de silenci només estava trencat pel toc de les campanes de l’església de Sant Esteve, que com ha dit l’alcalde, han estès “la tristesa de la ciutat”. Josep Maria Corominas només ha dirigit unes breus paraules als olotins i els ha agraït assistir al minut de silenci, un acte -ha dit- amb el qual Olot “envia una abraçada a tots aquells qui pateixen i els fa saber que estem al seu costat”.

Entre els qui han anat a l’Ajuntament hi havia el marit d’una de les víctimes, que treballava a l’empresa banyolina Inoxpa com a responsable d’exportació. L’alcalde, que l’ha situat al seu costat, ha dit que la ciutat li envia “una forta abraçada” i l’ha definit com “un valent”. Familiars i amics de les altres dues olotines que han perdut la vida als Alps francesos també han pres part al minut de silenci.

“La tristesa és el sentiment que tots tenim a dins”, ha l’alcalde d’Olot, recollint la consternació de la ciutat. El minut de silenci s’ha tancat amb un fort aplaudiment en record de les 150 persones que viatjaven amb l’avió de Germanwings i dels seus familiars.

L’Ajuntament d’Olot ha fet un ple extraordinari aquest matí per mostrar el condol de la ciutat i donar el seu suport als familiars de les víctimes. El consistori ha decretat tres dies de dol i ha suspès els actes programats.

Olot (ACN)

959760

Comparteix-ho amb els teus amics: