Olot impulsa una prova pilot per millorar les condicions d’habitabilitat dels col·lectius més vulnerables

Comparteix-ho amb els teus amics:

La iniciativa forma part del programa HolaDomus i s’ha aprovat al ple de l’Ajuntament així com l’ordenança de circulació de patinets i bicicletes

Reduir el nombre de famílies que estan en risc o pateixen pobresa energètica i dotar de solucions i eines a aquests col·lectius més vulnerables per millorar l’eficiència en àmbit energètic dels seus habitatges. Aquests són els principals objectius del conveni que l’Ajuntament d’Olot, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i la Fundació Europace, han previst i que s’emmarca en el programa HolaDomus que l’Ajuntament d’Olot impulsa des de l’any 2019. Un conveni i projecte que s’ha aprovat aquest dijous, 23 de juliol, per unanimitat al ple municipal de l’Ajuntament d’Olot.

El document treballat preveu desplegar el projecte ‘Prototip per a la reducció de la pobresa energètica a Olot’ al llarg del tercer trimestre del 2020. La proposta – que compta amb el suport del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, l’Oficina d’Habitatge d’Olot i d’UpSocial – pretén mesurar l’impacte (en termes quantitatius, mèdics i de benestar) que les accions de millora de l’eficiència energètica, seguretat, accessibilitat i habitabilitat generen en la qualitat de vida de les persones.

La iniciativa preveu una inversió de 90.000 euros que servirà per poder abonar entre el 50 i el 75% dels costos de les remodelacions i obres detectades. El projecte es portarà a terme amb un petit grup de 15 famílies voluntàries d’Olot (entre unes 75 o 100 persones) que pateixen pobresa energètica i, per poder finançar la part restant, se’ls oferirà la possibilitat de gestionar-ho a través del programa HolaDomus. El projecte també contempla la redacció d’un protocol clínic, d’un informe i article mèdic final que presentarà els resultats de l’avaluació realitzada als participants. Per apuntar-s’hi, es podrà fer a partir del mes de setembre. Les famílies que vulguin participar d’aquesta prova pilot caldrà que es dirigeixin a les oficines d’HolaDomus, situades a la planta baixa de l’Ajuntament d’Olot.

Info: Ajunt. Olot