Olot incorpora quatre agents cíviques

Comparteix-ho amb els teus amics:

Olot incorpora quatre agents cíviques

A més d’informar sobre la normativa municipal relacionada sobretot amb convivència i residus, també s’encarreguen de tasques vinculades amb el compliment de les mesures COVID i promoure el civisme a la ciutat. Treballen de forma coordinada amb Policia Municipal a tots els barris per enfortir les estructures de proximitat amb la ciutadania.

L’Ajuntament d’Olot ha contractat 4 agents cívics amb l’objectiu de promoure el civisme, ajudar a prevenir possibles conflictes a l’espai públic i vetllar per la bona convivència a la ciutat. A principis de novembre es van incorporar les persones escollides mitjançant un procés de selecció realitzat des de l’Àrea d’Ocupació de les Mates. Després d’unes setmanes de formació, han iniciat les tasques informatives, advertiments i possibles requeriments segons les necessitats detectades als diferents barris de la ciutat.

Una de les primeres funcions de les agents cíviques ha estat la de donar suport a la Policia Municipal per garantir el compliment de les mesures de prevenció de la COVID en actes, com l’arribada dels Reis d’Orient a la ciutat, o en la celebració del mercat setmanal.

Les agents cíviques informen sobre la normativa municipal relacionada, principalment, amb convivència, trànsit o residus i també donen suport a les feines que realitza la Policia Municipal a les entrades i sortides als centres educatius, en els controls d’animals de companyia o en el compliment de l’ordenança de residus. En cas de detectar qualsevol incidència o incompliment s’encarreguen d’alertar a la Policia Municipal que té la potestat d’identificar els infractors i imposar la conseqüent multa.

En els últims anys, l’Ajuntament d’Olot havia contractat una persona que assumia les tasques d’agent cívica i que, entre altres, s’havia encarregat de campanyes com la promoció de tinença responsable d’animals de companyia. Recollint aquesta trajectòria i l’experiència d’altres municipis, Olot ha contractat quatre persones per posar de relleu la tasca informativa i pedagògica per enfortir les estructures de proximitat amb el ciutadà. Es tracta d’un servei que es coordina des de la Policia Municipal i, d’acord amb altres àrees municipals, dona resposta a altres necessitats detectades per oferir un major i millor servei a la ciutadania.

Info: Ajunt. Olot