Olot ja compta amb un nou fons fotogràfic

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Arxiu d’Imatges d’Olot compta amb un nou fons. Es tracta de la donació feta pels familiars d’Àngel Noguera i Magrià (Olot, 1891-1960), que comprèn 1.572 imatges de temàtica molt diversa: paisatge, tradicions olotines i Hospital Sant Jaume.

angelnoguera

Noguera va ser una persona estretament lligada a l’Hospital Sant Jaume, doncs era practicant infermer i acompanyava el metge en les visites diàries. Entre 1939 i 1940 va obtenir els títols de practicant en medicina i de podòleg. Feia d’anestesista, d’ajudant de quiròfan i s’ocupava del control i la higienització del material quirúrgic. També treballava en el negoci de fabricació i venda de cadires que regentava la seva dona, Dolors Falguera i Pujol, a tocar de l’Hospital, per la banda del carrer de Sant Rafel.

Des de jove es va dedicar a la fotografia i l’any 1926 va ser un dels fundadors d’Arte Fotográfico, del Centre Catòlic. Va col·laborar en les revistes i setmanaris de l’època (Revista d’Olot, Misión) i en diversos programes de festes i guies turístiques d’Olot i la Garrotxa.

A la signatura de la donació van assistir-hi Montserrat Noguera i Àngel Casaponsa, una de les cinc filles i un dels néts de l’autor de les imatges, l’arxivera municipal Anna Bonfill i l’alcalde Josep M. Corominas.