Olot participarà en la tercera Caminada en Silenci coincidint amb el solstici d’estiu, organitzat per l’Oncolliga

Comparteix-ho amb els teus amics:

Tercera edició de les caminades en silenci coincidint amb el solstici d’estiu

La Fundació Oncolliga Girona celebrarà el pròxim diumenge, 20 de juny , la tercera edició de la sèrie de Caminades en Silenci per diverses poblacions de les comarques gironines que organitza per donar suport a la iniciativa per la declaració del Dia Internacional del Silenci per part de la UNESCO.  Com explica aquest moviment (internationalsilenceday.org), el silenci és essencial per a poder connectar amb les coses verdaderament importants de la nostra vida, aquelles que no es poden tocar.

Com en les dues edicions anteriors, la data no ha estat escollida a l’atzar, ja que coincideix amb la celebració del solstici d’estiu. ‘Solstici’ és un terme que prové de les paraules llatines ‘Sol’ i ‘sistere’ (estar-se quiet). Durant l’any n’hi ha dos, el d’estiu i el d’hivern. És el moment en què el sol arriba a la seva màxima o mínima altitud respecte al semieix del planeta. En els dies de solstici, i depenent de l’hemisferi, les hores de llum solar i l’altitud del Sol seran les màximes o mínimes de l’any.  Així doncs, el solstici d’estiu és el dia més llarg (d’hores de sol) i la nit més curta.

Les poblacions on es farà aquesta tercera edició són: Banyoles, Bellcaire d’Empordà, Breda, Campdevànol, Cassà de la Selva, Flaçà, l’Escala, Girona (Ribes del Ter i Vall de Sant Daniel), Olot, Palamós, Platja d’Aro, Pont de Molins, Sant Hilari Sacalm, Torroella de Montgrí i Vidreres.

Les caminades seran guiades i es realitzaran a totes les poblacions a la mateixa hora, de 8 a 10 del matí, i en grups de màxim 18 persones. Tots els participants tindran com a obsequi una mascareta commemorativa de l’activitat.

Les inscripcions es fan online al web www.oncolligagirona.cat.

Comparteix-ho amb els teus amics: