Olot posa en marxa nous instruments per fer front a l’impacte de la Covid-19

Comparteix-ho amb els teus amics:

Al Pla de Reactivació Econòmica i l’Ocupació s’hi afegeixen més mesures d’acció social i un nou Pla d’Inversions per injectar recursos a l’economia

Fins ara, l’Ajuntament d’Olot ha destinat més de 2 milions d’euros per cobrir les necessitats socials i econòmiques de les veïnes i veïns i s’ha executat més del 60% de les accions del Pla de Reactivació Econòmica i d’Ocupació d’Olot i la Garrotxa. Alhora s’han invertit més de 425.500 euros en subvencions directes com l’AJUT 500, l’AJUT 1.000 i l’AJUT 3.000 euros que s’han anat succeint al llarg del 2020, donant suport a un total de 603 activitats (230 a través de l’AJUT 1000 i l’AJUT 3000 i 373 amb l’AJUT 500), que havien hagut d’aturar el seu treball en els diferents períodes de confinament per la COVID o havien vist reduïda la seva facturació en un mínim d’un 80%.

Ara, de nou, l’Ajuntament d’Olot impulsa l’aplicació de noves mesures per a la recuperació, la revitalització i el manteniment de les activitats econòmiques i, en definitiva, de la vida de la ciutat i dels seus ciutadans. D’una banda, amb la implementació de noves accions socials que fins al moment han suposat una ampliació dels ajuts d’urgència social sobretot per donar resposta a les necessitats d’alimentació i habitatge. En l’àmbit de l’autonomia, els esforços s’han centrat en l’atenció a domicili a la gent gran que no ha pogut disposar dels serveis de centre de dia quan aquest ha hagut de tancar com a mesura de prevenció davant la COVID.

Al Pla de Reactivació Econòmica i el d’Acció Social també s’hi inclou un Pla d’inversions, a diferents punts de la ciutat, que injectin recursos a l’economia local i que generin accions transformadores. Ha de permetre, per exemple, una nova fase per a l’ampliació del parc d’skate, la construcció d’un parc de cal·listènia perquè els joves puguin fer activitat a l’aire lliure, el canvi de la caldera, l’acumulador i la instal·lació d’un nou servei d’aigua calenta al Pla dels Llacs, la futura aula tast de la plaça Mercat, o la millora d’equipaments per a les entitats, com el casal de Montolivet, Bonavista, Sant Roc, el local per als escoltes o Can Frontana de Batet. El punt s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern de JuntsxCat, ERC i la CUP i amb l’abstenció del grup municipal del PSC.

Info: Ajunt. Olot