Olot renova les 4 Flors d’honor per la conservació d’espais verds i millora de l’espai urbà

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest dissabte es va lliurar els reconeixements Flors d’Honor 2018 a 130 municipis

Olot torna a renovar les 4 Flors d’honor per la conservació d’espais verds i millora de l’espai urbà, junt amb els municipis d’Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d’Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Figueres (Alt Empordà), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Sant Cugat (Vallès Occidental), Sant Hilari Sacalm (Selva) i Vila-seca (Tarragonès).

Aquest projecte està promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), i que reconeix els municipis que treballen per la transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds.

Els reconeixements anuals del moviment Viles Florides s’han lliurat en el transcurs de la gala Flors d’Honor, celebrada aquest divendres a la tarda al Castell de Vila-seca. L’acte ha estat presidit per la consellera d’Agricultura, Ramaderia Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i ha comptat amb la presència de l’alcaldessa en funcions del municipi, Manuela Moya, i del president de la CHOC, entitat impulsora de Viles Florides, Sito Vilarrubla. A més, ha aplegat les màximes autoritats dels 130 municipis participants en aquesta setena edició de Viles Florides.

Davant l’augment del nombre de municipis que s’han sumat a Viles Florides -en l’edició anterior n’hi havia 113-, el president de la CHOC, Sito Vilarrubla, ha celebrat “l’aposta creixent per posar en valor la qualitat dels espais verds, la conscienciació social vers les polítiques sostenibles i el desenvolupament d’economies socials a través de l’atractiu de la natura i els parcs i jardins“.

El programa de la jornada s’ha iniciat al matí amb la conferència “El poder de les plantes”, a càrrec del botànic Carlos Magdalena i la posterior visita amb trenet pels espais verds de Vila-seca. A la tarda, poc abans de l’inici de la gala, conduïda per l’actor Fermí Fernández, s’han fet actuacions musicals i s’han pogut visitar dues exposicions: “Vila-seca, la realitat d’un somni” al jardí del Castell i una de bonsais a l’interior de l’edifici.

L’acte, que ha aplegat més de 300 persones, ha servit també per premiar aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, han estat un exemple a seguir. En aquest marc, la Rotonda Cremallera de Figueres ha rebut el Premi a la Millor Rotonda de Catalunya i el Col·lectiu de Veïns de Vilac el reconeixement a la Millor Participació Ciutadana.

Info i foto: vilesflorides.cat