Olot rep la Flor d’Or 2019 de Viles Florides

Comparteix-ho amb els teus amics:

Olot rep la Flor d’Or 2019, un nou reconeixement que distingeix el municipi que millor ha treballat el seu verd urbà durant el darrer any

El moviment Viles Florides, promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), ha lliurat aquest divendres les Flors d’Honor 2019, els reconeixements als municipis que treballen per la transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. La principal novetat de la gala de premis, celebrada a Lloret de Mar, ha estat el lliurament de la Flor d’Or, un premi de nova creació per distingir el municipi que millor ha treballat el seu verd urbà durant el darrer any, independentment del número de flors. En la seva primera edició, la Flor d’Or ha recaigut sobre la ciutat d’Olot. El jurat reconeix la capital de la Garrotxa per la seva trajectòria i implicació en el moviment Viles Florides i per la tasca de sensibilització que fa entre els ciutadans més petits. El jurat ha volgut premiar l’activitat anual que la ciutat organitza amb més de 500 alumnes de primària per explicar què és Viles Florides i despertar consciència entre els nen olotins.

Es dona la circumstància que Olot és també un dels municipis que encapçalen el rànquing de Viles Florides. Un total de tretze municipis han estat reconeguts amb quatre Flors d’Honor, la màxima puntuació obtinguda fins ara –el jurat de Viles Florides pot puntuar amb fins a cinc Flors d’Honor. Els municipis que s’encabeixen en aquesta categoria són els dotze que ja hi havia l’any passat: Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d’Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Figueres (Alt Empordà), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Olot (Garrotxa), Sant Cugat (Vallès Occidental), Sant Hilari Sacalm (Selva) i Vila-seca (Tarragonès), i Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), que s’afegeix al quadre d’honor de Viles Florides.

A més dels 13 municipis amb quatre Flors d’Honor, n’hi ha 53 amb tres Flors d’Honor; 57 amb dues Flors d’Honor i 10 amb una Flor d’Honor. Dos municipis –La Granja d’Escarp (Segrià) i Tredòs (Vall d’Aran)– s’ha adherit al moviment en els darrers mesos i la seva valoració es farà en l’edició de 2020. En total, són 135 els municipis que aquest 2019 ha treballat dintre del moviment promogut per la CHOC per fer créixer el verd a Catalunya.

Info i foto: vilesflorides.cat

Comparteix-ho amb els teus amics: