Olot Vila Florida, arriba a les escoles

Comparteix-ho amb els teus amics:

250 alumnes de primària participen de l’activitat organitzada per l’Ajuntament d’Olot per donar a conèixer i implicar els més petits en el projecte Viles Florides

El passat mes de setembre, Olot va rebre el màxim guardó de Viles Florides. La ciutat va recollir la qualificació de 4 flors d’honors perquè segons el jurat “el verd d’Olot és vist com una estratègia de ciutat, completament integrat a la trama urbana”.

¶

Viles Florides és un moviment impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya per a fomentar la millora de l’espai verds a tots els nivells, des de les grans infraestructures públiques o privades fins als espais d’àmbit particular, com escoles, casals, centres cívics, comerços, restaurants, jardins i balcons domèstics. La idea, similar al concurs Villes et Villages Fleurisque se celebra a França des de fa més de 50 anys, pretén que s’hi sumin els municipis a través de l’activitat municipal, però també busca la participació activa de les entitats i els ciutadans a títol individual. Es tracta de fomentar els espais verds perquè, a més de les àrees públiques, a nivell privat també s’engalanin els balcons, les escoles, els carrers, els comerços o els jardins particulars, i donar l’oportunitat als seus propietaris o a les entitats que els gestionin de promocionar-los.

Amb aquesta voluntat, l’Ajuntament d’Olot ha informat les entitats a través de la Xarxa de Barris de la possibilitat de participar del concurs Viles Florides. Un altre dels col·lectius amb els quals s’ha començat a treballarés amb els escolars. Dins l’oferta de recursos educatius que ofereix l’Institut Municipal d’Educació d’Olot, els centres han pogut sol·licitar l’activitat que aquests dies es porta a terme. Es dirigeix als alumnes de primària d’Olot i comença amb una xerrada sobre el moviment Viles Florides (en què consisteix i què significa per la ciutat d’Olot haver obtingut el màxim guardó) i continua amb l’execució d’un parterre floral amb diverses tipologies de planta (arbust, planta vivaç i flor de temporada). Els alumnes són els encarregats d’escollir la planta i distribuir-la mentre que els jardiners de la Fundació La Fageda s’encarreguen de portar a terme l’actuació. A la presentació del projecte que ha tingut lloc aquesta tarda a l’Escola del Morrot d’Olot, el regidor de ServeisUrbans i Espai Públic, Josep Gelis, ha explicat que “ens dirigim a les escoles per apropar als alumnes el projecte de Viles Florides i que,de ben petits, s’impliquin en la millora i el manteniment dels espais verds i enjardinats de la ciutat”.

IF

La directora de l’Escola del Morrot, Alícia Berga, ha explicat que “vàrem creure oportú que els alumnes de 3r participessin d’aquest recurs perquè durant aquest curs treballen el tema de les plantes”. A més, ha afegit Berga “ells mateixos són els encarregats d’informar a la resta d’alumnes de l’escola en què consisteix el projecte de Viles Florides i que han preparat un parterre en una part del pati de l’escola on tothom hi té accés i fins i tot és visible des de fora”. 5 centres educatius d’Olot (l’Escola Cor de Maria, El Morrot, Malagrida, Sant Roc i el Volcà Bisaroques) s’han apuntat a aquesta activitat que ha començat a mitjans del mes de febrer i durarà fins a principis de març. 250 alumnes de primària participen d’aquesta iniciativa que, donada la bona resposta que està tenint, és previst que es torni a programar de cara al curs que ve.