Onze voluntaris formen l’Associació de Protecció Civil de Begur

Comparteix-ho amb els teus amics:

Està dirigida per Josep Garcia, disposen de dos vehicles i la seva base es troba a l’espai Mas d’en Pinch

Onze voluntaris, deu homes i una dona, conformen la nova Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Begur que s’ha presentat oficialment aquest diumenge. L’entitat ja va ser reconeguda oficialment pel ple de Begur el passat mes de febrer però no s’havia oficialitzat. L’entitat, presidida i dirigida per Josep Garcia, disposa de dos vehicles i té la seva base a l’espai Mas d’en Pinch, als afores del nucli urbà. L’alcalde de Begur, Joan Loureiro, i el regidor de Governació, Seguretat Ciutadana i Sanitat, Martí Aldrich, han participat en la presentació davant la ciutadania que també ha comptat amb l’assistència de representants de les vuit associacions de protecció civil que hi ha actualment a la comarca del Baix Empordà, membres d’emergències mèdiques i bombers de la zona.

Cedida per l'Ajuntament de Begur Els membres que conformen la nova associació de voluntaris de Protecció Civil de Begur que s'ha presentat aquest diumenge.

“És un orgull i admiració veure que hi ha gent voluntària com vosaltres disposats a donar un servei públic als demés”, ha explicat Loureiro. En aquest sentit, l’alcalde ha lliurat un diploma d’agraïment al voluntari Ramon Rovira que va salvar la vida d’una persona que sopava en un restaurant i va necessitar ajuda. Al mateix temps, el batlle, ha destacat la rapidesa administrativa en què s’ha conformat la nova entitat que només ha tardat vuit mesos. “Sempre estarem al vostre costat”, ha assegurat Loureiro.

L’associació està sotmesa a l’autoritat del cap de la Policia Local de Begur. Dels onze integrants, sis d’ells són tècnics en emergències mèdiques i un d’aquests sis és, a més infermer. Per això, el cotxe que té l’entitat està preparat per dur a terme emergències mèdiques. Els dos vehicles que utilitzaran a partir d’ara formaven part del parc mòbil de la Policia Local.

El primer servei que fa fer l’entitat, que ja compta amb l’autorització de la Direcció General de Protecció Civil del Departament d’Interior de la Generalitat, va ser vigilar durant la celebració de l’eDreams Begur que es va fer el passat 12 de juny. A més, també va cobrir la marxa popular Puja i Baixa i el tobogan urbà d’aigua de 100 metres que es va instal·lar a la vila durant la festa major de Sant Pere.

Amb la presentació oficial d’aquest diumenge, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil entra a formar part de la resta d’entitats similars que hi ha a la comarca. En concret, la de Begur és la novena entitat d’aquestes característiques que existeix al Baix Empordà. Actualment, hi ha associacions voluntàries de Protecció Civil a La Bisbal d’Empordà, Calonge, Castell-Platja d’Aro, Forallac, Palafrugell, Pals, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro.

En el ple del passat febrer, l’Ajuntament de Begur va aprovar per unanimitat reconèixer l’associació com a entitat vinculada al funcionament de l’autoritat municipal i, al mateix temps, es va aprovar un conveni de col·laboració.

Foto: Cedida per l’Ajuntament de Begur
Els membres que conformen la nova associació de voluntaris de Protecció Civil de Begur que s’ha presentat aquest diumenge.