Operació conjunta entre Lloret de Mar i Alemanya contra una web neonazi

IF
Comparteix-ho amb els teus amics:

El conseller d’Interior assenyala que seria una persona “important” dins el grup ja que controlava els continguts de la web com a administrador

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimecres una persona de nacionalitat alemanya a Lloret de Mar (Selva) que formava part d’un grup que administrava “una important web de continguts neonazis” en una operació conjunta amb la justícia d’Alemanya, país on hi hauria cinc arrestats, segons ha detallat el conseller d’Interior, Jordi Jané. El detingut a Catalunya seria un persona “important” dins del grup ja que “controlava continguts” com a “presumpte administrador” d’aquest portal. Jané ha explicat que els Mossos d’Esquadra han decomissat “important material informàtic, com el disc dur, ordinadors, USBs”, que ara serà posat a disposició de la justícia alemanya.

Jané ha ressaltat que aquest portal de propaganda neonazi publicava “molt material” amb continguts “agressius cap a determinades comunitats, com la jueva, i d’extrema dreta”. El conseller d’Interior ha ressaltat que la web “feia d’interconnexió amb altres xarxes i actuava amb encriptació per facilitar l’anonimat”.

La Fiscalia Federal d’Alemanya, que és qui instrueix el cas, havia requerit els Mossos d’Esquadra per efectuar la detenció. Feia dies que el cos investigava aquesta persona fins que aquest dimecres l’han detingut per prendre-li declaració i han registrat el seu habitatge.

La fiscalia ha precisat que s’han detingut els dos ideòlegs de la web i hi ha tres acusats més vinculats amb el portal. La pàgina, ‘Altermedia Deutschland’, difonia de manera “massiva i sistemàtica” missatges d’odi contra els estrangers, proclames xenòfobes i racistes, salutacions i consignes nazis prohibides i, a més, negava l’Holocaust.

La investigació també s’ha estès fins a Rússia perquè era en aquest país on els artífexs del web tenien el servidor per evitar que se’ls pogués rastrejar amb facilitat. Abans l’havien tingut als Estats Units, segons ha dit Jané. Les autoritats russes, després de rebre la petició de Berlín, han desconnectat el servidor i el web ja no està operatiu.

Comparteix-ho amb els teus amics: