Operació de l’Agència Tributària contra una vintena d’empreses del mercat del peix de Mercabarna

ACN Dos mossos al mercat del peix de Mercabarna durant el registre.
Comparteix-ho amb els teus amics:

Un centenar d’inspectors de l’Agència Tributària inspeccionen aquest dimarts al matí el mercat del peix de Mercabarna a la cerca de possibles irregularitats en una vintena de societats que hi operen. Segons fonts properes a la investigació, se sospita que el conjunt d’aquestes empreses podrien haver defraudat un 30% de la seva facturació en vendre part la seva mercaderia en diner negre. La inspecció ha començat al voltant de les sis del matí, just quan Mercabarna ha obert les portes, i s’emmarca en una operació iniciada a mitjans de l’any passat. El conjunt de les societats sumen una facturació d’uns 300 milions d’euros.

ACN Dos mossos al mercat del peix de Mercabarna durant el registre.
ACN Dos mossos al mercat del peix de Mercabarna durant el registre.

Les mateixes fonts han indicat que no es preveuen que es facin detencions ja que es tracta d’una operació administrativa i només s’espera que es facin les “regularitzacions oportunes”.

Els inspectors de l’agència que es troben a les instal·lacions del mercat del peix copien informació dels ordinadors i en documents, a més de requerir informació addicional. Un cop analitzada la informació, l’Agència Tributària espera poder concretar amb més exactitud la xifra presumptament defraudada per les societats investigades.

Barcelona (ACN)