Oposició dels alcaldes afectats al nou procés de licitació del CAP de l’Escala al que opten empreses privades amb afany de lucre

MARINA LÓPEZ / ARXIU ACN Imatge d'un cartell contra la privatització de l'ABS de l'Escala.
Comparteix-ho amb els teus amics:

Els alcaldes afectats per la possible privatització del CAP de l’Escala i dels consultoris de set municipis més del seu entorn han mostrat aquest dimecres al seu rebuig al nou procés de licitació obert pel Servei Català de la Salut al que opten empreses amb afany de lucre. Per sumar complicitats a les seves reivindicacions, els alcaldes han decidit iniciar una recollida de signatures que s’allargarà fins el pròxim 5 de desembre per demanar la paralització del procés i unes noves bases que “excloguin les empreses privades amb afany de lucre”. Els promotors de la iniciativa es mostren contraris al fet que l’ABS de l’Escala quedi en mans d’empreses privades “sense experiència en el sector”.

MARINA LÓPEZ / ARXIU ACN Imatge d'un cartell contra la privatització de l'ABS de l'Escala.
MARINA LÓPEZ / ARXIU ACN Imatge d’un cartell contra la privatització de l’ABS de l’Escala.

La Fundació Salut Empordà, l’empresa privada Eulen i una unió temporal d’empreses són les empreses que opten a gestionar l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de l’Escala (Alt Empordà). Són les tres propostes que han concorregut al nou concurs convocat la setmana passada pel Servei Català de la Salut després que l’abril de l’any passat l’òrgan administratiu de recursos contractuals de la Generalitat anul·lés un primer concurs que havia atorgat la gestió a l’empresa privada Eulen, amb poca experiència en el sector sanitari i centrada en la neteja i la seguretat. El nou concurs disposa d’unes noves bases que augmenten la valoració de la proposta tècnica i rebaixen la puntuació de la vessant econòmica. El pressupost de licitació és de 2,43 MEUR.

Els alcaldes afectats lamenten que aquesta nova licitació no difereix de l’anterior en la seva base perquè, com l’anterior, deixarà en mans d’empreses privades i sense experiència en el sector de la salut la gestió d’un servei bàsic per a la ciutadania. A més, els alcaldes reunits aquest dimecres reclamen també que es redactin unes noves bases del concurs per assegurar l’expertesa de les empreses que hi concorrin.

Les signatures que es recullin des d’avui i fins el pròxim 5 de desembre es faran arribar al conseller de Salut, Boi Ruiz.

Comparteix-ho amb els teus amics: