Organitzen una jornada tècnica sobre producte local i de proximitat a la nova Plaça Mercat d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Productors de producte local, cuiners, comercialitzadors i consumidors debatran el proper dimecres dia 3 de desembre a Olot sobre quines són les claus que han de permetre generar valor a tota la cadena agroalimentària de proximitat. La jornada, que es convertirà en el primer acte que se celebrarà l’aula de tast de la nova Plaça Mercat d’Olot, posa el punt i final al projecte de cooperació Vincles que han impulsat aquest any 2014 l’Associació de Placers d’Olot, l’Associació de Comerciants d’Olot, l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, la SAT de la Vall d’en BAS, Turisme Garrotxa, l’Institut Municipal de Promoció d’Olot, la Fundació Privada Garrotxa Líder i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. L’acte compta amb el finançament del Pla Anual de Transferència Tecnològica 2014, del Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Sota el títol “Claus per generar valor a la cadena agroalimentària”, la jornada s’estructurarà en dues parts:

Una primera, en què es presentaran els resultats dels projectes Vincles i Kilòmetre 0 a l’escola, així com el projecte Experiències, impulsat per l’IMPO; i una segona, en què el periodista Joel Tallant moderarà una taula rodona participada pel productor de formatges de pastor de l’empresa Mas Marcè de Siurana, Manel Marcè, la promotora de la plataforma de comercialització MM-IK, Bernadette Farriol, el cuiner Ignasi Camps, del Restaurant Ca l’Ignasi de Cantonigrós i la representat del Grup de Consum Agroecològic La Rauta, Paula Fonallà. El projecte Vincles, sorgit del programa de desenvolupament local “Garrotxa, Territori Intel·ligent”, ha centrat el seu objectiu a cercar noves fórmules de comercialització del producte de proximitat en la qual tots els actors de la cadena de valor hi guanyessin.

Jornada tècnica
OLOT, dimecres 3 de desembre de 2014

Programa

17.45 h Benvinguda i inauguració de la Jornada
Sr. Joan Espona, president del Consell Comarcal de la Garrotxa. Il·lm. Sr. Josep Maria Coromina, alcalde d’Olot.

18.00 h Presentació de resultats del projecte de co-creació Vincles, entre el sector públic i privat de la Garrotxa Sra. Isabel Morera, representant de l’Associació de Comerciants d’Olot.

18.15 h Presentació del projecte “Experiències” de l’Institut Municipal de Promoció d’OlotSra. Maria Pedrals, Cluster Development.

18.30 h Presentació de resultats del projecte de co-creació “Kilòmetre 0 a l’escola”, impulsat pel sector públic i privat de la GarrotxaSra. Gemma Duran, Tosca.

18.45 h Taula rodona: Claus per generar valor a la cadena agroalimentària Sr. Manel Marcè, productor de formatges de pastor de l’empresa Mas Marcè de Siurana (Alt Empordà). Sra. Bernadette Farriol, promotora de la plataforma MM-IK de comercialització de producte local on-line Sr. Ignasi Camps, del Restaurant Ca l’Ignasi de Cantonigròs, membre de Slow food Km0 i membre d’Osona Cuina. Sra. Paula Fonallà, representant del Grup de Consum Agroecològic La Rauta. Modera: Sr. Joel Tallant, periodista.

20.00 h Cloenda de la Jornada

Lloc de realització
Aula de Tast de la nova Plaça Mercat d’Olot
Plaça Hospital, 3
17800-OLOT

Inscripcions
La jornada és gratuïta i es recomana inscriure’s prèviament a través del correu electrònic vincles@garrotxalider.com o al telèfon 972 27 16 00. També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: www.ruralcat.net/preinscripcionspatt