Òscar Cadiach, Flor de Neu d’Honor del 37è Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló

Comparteix-ho amb els teus amics:

Òscar Cadiach: “Més enllà dels recursos tècnics, el més important és que hi hagi un bon guió al darrere”

L’alpinista català rep a mans del director del Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló, Joan Salarich, la Flor de Neu d’Honor de la 37a edició

El certamen reconeix Òscar Cadiach per la qualitat de les seves ascensions a l’Himàlaia i al Karakorum i pel seu vessant com a realitzador de documentals de muntanya

El Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló va guardonar aquest dijous al vespre l’alpinista català Òscar Cadiachamb la Flor de Neu d’Honor de la 37a edició. L’acte d’homenatge es va celebrar al teatre Cirvianum de Torelló, en el marc de la sessió competitiva. El director del Festival, Joan Salarich, va ser l’encarregat de lliurar el premi a Cadiach “per la qualitat, l’exigència i la dificultat de les seves expedicions, però també com a reconeixement per la seva carrera com a realitzadors de films de muntanya”.

Davant els 300 espectadors que van assistir a la sessió nocturna d’aquest dijous, Cadiach va posar en valor la trajectòria del Festival de Torelló: la primera vegada que va participar al certamen –el 1986– “eren altres èpoques”. “Ara veiem grans filmacions amb molts recursos. Hi ha més recursos tècnics i han evolucionat molt, però fixem-nos també en els recursos humans. Perquè el més important d’una pel·lícula és que hi hagi un bon guió al darrere”. Durant la seva intervenció, Cadiach també va voler fer un reconeixement al seu amic i company d’expedició Manuel de la Matta, a qui va veure morir el 2004 en l’intent de coronar el cim del K2 amb la Magic Line.

Cadiach va participar en la primera expedició catalana que va assolir l’Everest el 1985 i és considerat el primer alpinista de casa nostra que ha coronat els catorze vuit mils més alts del planeta sense oxigen. Entre les seves ascensions més destacades hi figuren el Nanga Parbat el 1984, l’obertura d’una via al Broad Peak Nord al cap de sis anys, o la repetició de la via britànica al Shisha Pangma, en només 12 dies.

Info i foto: Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló