PACTÒMETRE: Tria el pacte que guanyarà les eleccions municipals a l’Ajuntament d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Ja que és molt improbable que hi hagui majories absolutes, elgarrotxi.cat proposa a la ciutadania escollir el pacte guanyador per governar a Olot

ENTRA AQUÍ I TRIA EL PACTA QUE GOVERNARÀ OLOT

Les majories absolutes gairebé s’han acabat i ara s’obre un nou sistema de governar de manera general. La proliferació de nous partits i maneres de pensar fa que forçosament es facin coalicions o pactes per poder encarrilar polítiques. A Olot, des de les darreres eleccions ja es veia venir aquest panorama. Malgrat que ERC ha agafat molta força des de les generals, podrien estar bastant igualats amb la dreta tradicional de JxCat a Olot, de tal manera que l’hi fes falta pactar amb altres grups com la CUP, OeC i PSC per poder governar.

Tornar a reeditar o proposar un bloc d’esquerres com es volia fer el 2015 seria una opció més que probable, i trencar amb els vuit anys convergents. La incògnita serà si la resta de partits estarien d’acord.

Pel que fa a la resta de partits com Cs i Vox, el primer podria tenir possibilitats d’entrar com a mínim amb un regidor, Vox per altra banda, després de l’allau de crítiques que a rebut el seu candidat, Ignasi Mulleres, a les xarxes socials, gairebé segur que serà el gran derrotat. La nova formació comunista PCPE tampoc es creu que arribi a entrar al consistori.

ENTRA AQUÍ I TRIA EL PACTA QUE GOVERNARÀ OLOT