Parlon aposta per fer una consulta a la militància i fixar la posició dels diputats del PSC en la investidura de Rajoy

Comparteix-ho amb els teus amics:

La candidata a la secretaria general dels socialistes catalans referma el seu “no” a Rajoy i diu que el dissabte va ser “un dia trist” per tot el PSC

La candidata a presidir el PSC a Catalunya, Núria Parlon, aposta per consultar a les bases en relació a si s’ha de modificar la decisió de votar en contra de la investidura de Rajoy, per part dels diputats del PSC al congrés. Parlon s’ha mostrat ferma en la opció de votar “no a Rajoy”, però diu que, en cas que sigui escollida secretària general del partit, ho preguntarà perquè la militància prengui partit, si que la gestora que dirigeix el PSOE opta per abstenir-se. L’actual alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet ha recordat que el comité federal del PSOE ja va fixar una posició en contra d’abstenir-se. “Si hi ha un canvi en aquesta resolució jo sóc partidària de preguntar-ho a la militància”, ha comentat.

foto_3130410

En aquest sentit ha contestat a l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ha demanat que no es prenguin “decisions precipitades”. “El senyor Ros no s’ha de preocupar” si el comitè federal manté la posició que està fixada pel partit de no abstenir-se.

Amb tot, Parlon s’ha mostrat contrària a aquest canvi de posició dels socialistes al congrés dels diputats i ha deixat clar que, en cas que es produeixi aquesta consulta, la seva opció serà la de mantenir el “no” a Rajoy. La candidata a la secretaria general del PSC s’ha mostrat convençuda que les bases del partit a Catalunya tampoc són partidàries de canviar l’opció de vot. Parlon ha afirmat que parlen constantment amb simpatitzants i militants del partit i diu que “a dia d’avui els militants, els votants i aquells que pensen en votar el PSC creuen que si no es volen abstenir d’Espanya, no es poden abstenir del PP”.

Dia trist i partit “defenestrat

Núria Parlon també s’ha referit a la situació que va viure el PSOE aquest dissabte. Parlon considera que el partit “està defenestrat” i reconeix que va ser un dia trist “per tot el PSC. Tot i això ha demanat calma i unitat en un moment complicat i diu que el que cal és tornar a cosir el partit aportant el millor de cada federació.

Per acabar Parlon ha fet referència a l’acord federal que els uneix amb el PSOE. En aquest sentit la candidata ha assegurat que dins el seu programa ja hi ha previst una revisió d’aquest acord, per tal de tenir una major autonomia de la que té actualment el partitt a Catalunya.

Foto: Gerard Vilà
La candidata a presidir el PSC, Núria Parlon, esmorzant amb militants del partit aquest diumenge 2 d’octubre de 2016 a Lloret de Mar. Pla general.

RELACIONAT:

Pedro Sánchez dimiteix