Participació de joves garrotxins a una nova edició delprograma d’intercanvi europeu Erasmus+

Comparteix-ho amb els teus amics:

De 24 al 29 de juliol, un grup de 8 joves del Garrotxa, juntament amb 8 joves del Ripollès, van exercir d’amfitrions de joves provinents del Conflent i Aspres (Catalunya Nord) dins un projecte Erasmus+ d’intercanvi juvenil

El programa Erasmus Plus – Joventut en Acció de la Unió Europea ha estat el marc d’actuació que ha permès posar en contacte joves del Ripollès, la Garrotxa, Aspres i Conflent. L’objectiu d’aquesta trobada ha estat el de treballar de manera conjunta temes de formació i treball relacionats amb les comarques rurals i les oportunitats de mobilitat internacional. El projecte es va iniciar l’estiu de 2014, i cada estiu ha estat una comarca la que ha liderat el projecte, tancant aquest estiu el cicle dels quatre territoris.

El primer intercanvi juvenil el juliol de 2014 va ser a Thuir (Aspres), i aleshores només va ser entre les comarques dels Aspres i la Garrotxa. La Communauté de Communes des Aspres va associar-se amb el Consell Comarcal de la Garrotxa per a dur-lo a terme a la seva comarca. L’estiu següent va ser el Consell Comarcal de la Garrotxa qui va organitzar el segon intercanvi juvenil, a Olot (Garrotxa). I l’estiu passat es va celebrar el tercer intercanvi a Prada de Conflent, associant-s’hi també la Communauté de Communes Conflent Canigou i el Consell Comarcal del Ripollès.

Aquest any, l’intercanvi s’ha centrat en les oportunitats de programes de mobilitat que tenen els joves al seu abast. Durant les jornades de treball s’han explicat als joves les diferents oportunitats incloses al programa Erasmus+ (voluntariat, treball, pràctiques, intercanvis,…), el programa Hi Connect (intercanvis en albergs de joventut) i xarxes europees d’informació com Eurodesk, on els joves poden trobar assessorament, informació i acompanyament per participar als diferents programes.

Cal destacar que el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa forma part de la xarxa Eurodesk des del 2013, el que li ha permès participar en diferents programes de mobilitat orientats als joves garrotxins.

Info i foto: Consell Comarcal de la Garrotxa