Passat i present de la festa popular catalana a la Sala 15

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest divendres 4 de desembre, a les 19 h, a la Sala 15 s’inaugura l’exposició “La festa popular. La catalanitat cívica”, a través de la qual es presenta una mirada àmplia a la festa popular catalana. L’exposició es podrà veure fins al 7 de febrer.

la-festa-popular

Des d’un punt de vista sociològic i polític, entenent polític com la participació de les persones en els afers ciutadans, aquesta exposició enfoca la seva atenció en l’antiguitat i la profunditat del fenomen festiu. Una exposició comissariada per Bienve Moya que ens mostra com la festa omple el temps d’oci cultural de la societat i que serveix com a eina fonamental per fomentar les relacions entre persones i entorn.

La catalanitat històricament ha fet ús de la festa popular per manifestar-se en l’espai públic i ha estat un dels elements essencials que ha permès que segueixi tan viva. I aquesta exposició ens endinsarà als orígens de la festa i en com s’ha anat adaptant als nous temps. La Festa Vella, estretament lligada a les feines del camp, que evoluciona cap a la Festa Nova, tot incorporant tots aquells nous elements arribats amb les grans exposicions industrials i que es va consolidant a principis del segle XX.

Finalment, després del franquisme i amb la lenta recuperació de l’espai públic, aquesta exposició acaba amb la novíssima Festa Catalana del segle XXI que té com a bases la festa de la Mercè de Barcelona i els nous corrents universals del teatre de carrer.