Per primer cop, les Festes del Tura d’Olot comptaran amb un Punt Lila d’informació i atenció a agressions sexistes, sexuals i lgtbifòbiques

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest any, per primer cop, les Festes del Tura d’Olot comptaran amb un Punt Lila d’informació i atenció a agressions sexistes, sexuals i lgtbifòbiques.

El Punt Lila té una doble finalitat, d’una banda informar, sensibilitzar i generar reflexió per prevenir les violències masclistes i la LGTBIfòbia i alhora poder apropar recursos disponibles a la zona en relació a les violències; i per altra banda, intervenir en casos d’agressió a través de l’atenció i acompanyament psicològic i educatiu.

S’instal•larà una carpa, degudament identificada, davant del local de les entitats Blay, 6 i també es disposarà d’aquest local en cas d’atenció que requereixi un espai més tranquil i reservat. L’horari del Punt Lila serà de les 12 de la nit fins les 6 de la matinada durant les quatre nits de Festes, del 6 al 9 de setembre i serà gestionat per l’entitat empordanesa Medusa, Transformació Social amb perspectiva de gènere que té experiència amb aquest tipus d’actuacions. També es disposarà de marxandatge i material informatiu d’entitats implicades en l’atenció i eradicació de violències que pateixen dones i persones dels col•lectius LGTBI.

Els contexts de festes són un lloc on es poden produir un determinat tipus d’agressions sexistes, sexuals i LGTBIfòbiques que cal detectar per aturar-les. Però també és un lloc que ha de permetre una presa de consciència individual i comunitària contra aquestes situacions que tenen lloc a molts altres àmbits de la vida, no només a l’espai d’oci nocturn.

És per això que el dia 2 de setembre a les 19h a la Sala en Torín, hi haurà una formació –xerrada on s’explicarà de què estem parlant quan parlem d’agressions sexistes, sexuals i LGTBIfòbiques i quin és el circuït d’actuació en cas d’agressió. Aquesta formació va adreçada a professionals que intervenen en casos d’agressió, a les entitats que gestionen barraques i a totes aquelles persones que hi estiguin interessades.

Aquesta acció ha estat iniciativa de la Comissió de Festes, persones de col•lectius i entitats de dones i feministes i LGBT d’Olot i tècniques comunitàries del CASG, amb el suport de la Regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Olot. En finalitzar les festes es farà un recompte de totes les actuacions i atencions del Punt Lila per tal de poder fer un balanç de la situació.

Comparteix-ho amb els teus amics: