Per Sant Jordi, Olot hissarà dues estelades

Comparteix-ho amb els teus amics:

Per Sant Jordi, la ciutat d’Olot tindrà dues estelades a dues de les zones més concorregudes de la ciutat, concretament a la Rodona – crta. de les Tries i a la pujada de la Solfa, C-152.  La iniciativa ha estat de la recentment constituïda Xarxa d’Entitats de la Garrotxa (XEG), una coordinadora d’entitats que promouen activitats conjuntes i coordinen els seus calendaris i les seves activitats a fi d’aconseguir-ne la màxima difusió. La XEG ja va organitzar el passat mes de gener l’acte Quin país volem?, que va aplegar més de 500 persones al Torín i en què, a través d’un vídeo, garrotxins i garrotxines van explicar quin era el seu model de país.

estelada

En aquesta ocasió, la XEG, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Olot, ha promogut l’acte d’hissada d’una gran estelada a la Rodona el proper 23 d’abril, diada de sant Jordi, a partir de les 8 del vespre.

Hi assistiran en representació de l’Ajuntament d’Olot el seu alcalde, Josep Maria Corominas, que és també un dels vicepresidents de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), i el regidor de cultura, Josep Berga.

A l’acte d’hissada de l’Estelada també hi participaran els representants de les Associacions de Veïns d’Olot que vindran acompanyats de la seva faràndula; l’acte estarà amenitzat per grups de grallers i timbalers.

A les 8 del vespre, els representants de la XEG llegiran un manifest a favor de l’estelada com a símbol del desig de la ciutat d’Olot que Catalunya esdevingui un estat independent. Tot seguit repicarà la campana de la Llibertat que donarà pas a l’enlairament d’una gran Estelada mentre se sent el Cant dels Segadors. Amb aquest acte, Olot s’afegeix a les desenes de municipis que tenen estelades hissades a les seves entrades.