Pla de millora dels centres educatius d’Olot durant l’estiu

Comparteix-ho amb els teus amics:

Pla de millora dels centres educatius d’Olot durant l’estiu

La Junta de Govern Local d’aquest dijous ha adjudicat les obres de millora dels tancaments de l’Escola d’Art i Superior de Disseny. L’actuació a l’Escola d’Art forma part del pla de millores als centres de la ciutat. L’Ajuntament destina més de 220.000 euros per a la millora dels centres educatius.

Aquesta setmana començarà una nova fase de millores a l’edifici de l’Escola d’Art. La Junta de Govern Local d’aquest dijous ha aprovat l’adjudicació dels treballs que permetran l’adequació dels tancaments d’una de les façanes del centre. Es tracta de la façana nord que, des de l’aparcament del Carme, dona llum i ventilació a les aules (a la planta primera i segona) i als tallers (a la planta baixa). L’Ajuntament ha adjudicat les obres que permetran el canvi de tancaments (la substitució dels actuals de fusta per uns de més eficients) i la creació de tres obertures per un import de 48.318 euros.

Els serveis tècnics municipals ja estan treballant en una segona fase d’obres, programada per aquesta tardor. Consistirà en el revestiment i en el pintat de la façana nord de l’edifici de la plaça del Carme on, després de les dues actuacions, s’hi haurà invertit 100.000 euros per posar al dia les instal•lacions.

Aquestes actuacions formen part del pla de millores que l’Ajuntament d’Olot acorda cada any amb la direcció del centre. L’any passat es van destinar 142.411,53 euros per a la renovació dels lavabos de la primera planta baixa i el primer pis i arreglar una part del paviment. Al 2017 es va actuar sobre la coberta de l‘edifici i una part del paviment de les instal•lacions per un import de 60.772’24 euros.

Aquests dies també s’estan realitzant obres per millorar el sistema de calefacció de l’Escola d’Art. Els treballs, amb un pressupost de 126.440 euros, van a càrrec de la Generalitat.

Aquest estiu també hi ha obres al CEIP Malagrida. La Generalitat hi està duent a terme la reforma parcial de la coberta per un import de 104.148 euros. Aprofitant l’actuació, l’Ajuntament assumeix els treballs de pintat de tres façanes laterals amb un pressupost de 12.110’71 euros. També s’està treballant per canviar el paviment del gimnàs del Bisaroques per un import de 15.000 euros.

Aprofitant les vacances escolars, aquest estiu també s’estan fent obres a altres centres educatius de la ciutat. Des de l’anterior mandat, l’Ajuntament d’Olot disposa d’un programa d’actuacions de millora als 23 centres educatius. Alguns de les actuacions van a càrrec de la Brigada Municipal que hi destina dues persones de forma permanent mentre que altres es contracten a empreses. D’acord amb cada escola es fixen les accions prioritàries a executar que, en total, aquest any suposen una inversió de 95.000 euros. Per tant, la inversió total que l’Ajuntament d’Olot destina aquest any a la millora dels centres educatius supera els 220.000 euros.

Comparteix-ho amb els teus amics: