Ple cartipàs – “Perdoneu però alguna ho havia de dir”

Comparteix-ho amb els teus amics:

Per El Comú de La Garrotxa

Aquest dijous 27 de juny s’ha celebrat el ple del nou cartipàs a l’ajuntament d’Olot i hem de dir que tot ell ha estat molt ajustat al que un ple d’aquestes característiques comporta per hem tingut una decepció.

Aquesta decepció està relacionada amb el paper de les dones a la nostra societat i en aquest cas a l’equip de govern de l’ajuntament. Aquest ha comunicat la creació de noves regidories i una d’aquestes és la d’igualtat de gènere, per pocs moments abans ens han fet saber que les tinences d’alcaldia eren 1er tinent d’alcalde el Sr. Estanis Vayreda i 2a tinent d’alcalde la Sra.  Montserrat Torras.

En la pràctica no suposa grans diferències en la política diària, per obliden, al nostre entendre, el greu problema de desigualtat de gènere que tenim a la nostra societat i la importància que tenen el símbols. Un símbol ens remet a un referent de la realitat, l’ésser humà relacionem objectes i fets de la vida real amb paraules o visions que la defineixen i la visió que defineix aquesta proposta municipal no va orientada a combatre la desigualtat donant exemple. Donat que ja tenim un home a l’alcaldia, nosaltres pensem que la 1a tinença d’alcaldia li correspon a una dona, les tenen i molt ben preparades.

En uns moments en els quals els símbols han guanyat tant de pes, excessiu al nostre entendre, llençar un missatge fort en aquest terreny ens sembla molt important, que les dones necessiten i molts homes també.

Per El Comú de La Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics: