Ple total a la presentació del llibre “La hidra del patriarcado. Mujeres Libres”

Comparteix-ho amb els teus amics:

Ple total a la presentació del llibre “La hidra del patriarcado. Mujeres Libres”

Ple total a la presentació del llibre “La hidra del patriarcado. Mujeres Libres” a càrrec de la seva autora Nekane Jurado, dins el marc de l’exposició de “Mujeres libres 1936-1939, precursores d’un món nou”. Han començat les companyes de la Coordinadora 8M Garrotxa recordant que cal omplir la caixa de resistència contra les agressions masclistes.

El llibre, publicat l’any 2017 per Eusko Lurra Fundazioa, explica la lluita d’una organització de dones amb visió de classe, gènere i poder que es va donar a la dècada dels anys trenta i que pretén ser una eina per comprendre els moviments socials dels últims tres segles.

Nekane Jurado, en aquest llibre, tracta de contar-nos no solament la història d’una organització, sinó un punt de vista -o, millor dit, un punt de partida- per a l’enteniment dels grans moviments socials dels últims 2-3 segles, clarificant, al mateix temps, la importància del control de la reproducció social (tant biològica com ideològica) com a factor central als règims autoritaris. (Martha Akelsberg).

Info: CNT Olot