Podi de l’olotí Nan Oliveras al mundial SUB23 de Chicago

Comparteix-ho amb els teus amics:

Brillant tercera posició de Nan Oliveras al Mundial sub23 de Triatló de Chicago després d’un apretat final.

L’olotí arribava amb un gran estat de forma a Chicago, però l’imponent cartell de sortida del campionat sub23 convidava a ser prudent en els pronòstics previs. A la llista de sortida hi havia triatletes del nivell dels britànics Benson (guanyador dels Jocs Europeus de Baku) i Austin (subcampió el 2014), l’espanyol Castro (actual campió d’Europa sub23), l’australià Birtwhistle).

nan

Després d’una bona natació el triatleta del Where is the limit ha pogut sortir de l’aigua a només 24″ del coreà Senghun que liderava aquest primer sector. Des dels primers quilòmetres del circuit ciclista s’ha format un nombrós grup capdavanter. Trenta triatletes, entre els quals hi havia els màxims aspirants al títol, rodaven en les primeres posicions, on Nan Oliveras es trobava sempre entre els 15 primers per poder controlar possibles atacs dels seus contrincants.

Amb aquest escenari, les medalles es jugarien al tercer tram, els 10 km de carrera a peu, i aquesta és l’especialitat d’Oliveras. Després d’una ràpida segona transició, ha sortit amb els primers a córrer. De seguida l’alt ritme imposat ha seleccionat un grup de 5 triatletes que han marxat en solitari augmentant cada vegada més l’avantatge respecte a la resta de participants. El podi es decidiria entre tots 5 (l’americà Dowell, el britànic Gordon, el castellà Castro, l’australià Birtwhistle i el català Oliveras). Han completat 3 de les 4 voltes plegats, i a la meitat de l’última volta un atac ha reduït el grup a 3 triatletes, que s’han jugat les places del podi a l’últim km. Finalment Oliveras s’ha fet amb la medalla de bronze, darrere de Birtwhistle (or) i Castro (plata).

Aquest resultat se suma a les brillants posicions que ha aconseguit Nan aquesta temporada, on s’ha consolidat en l’àmbit internacional, sempre situat entre les primeres posicions.

Però la seva temporada no acaba aquí, encara té previst competir a una Copa del Món i a una Copa Continental per aprofitar el seu brillant estat de forma i continuar escalant posicions al rànquing mundial absolut.