Pol Quintana, guanya el premi INNOVACC a la innovació tecnològica en l’àmbit carni

Comparteix-ho amb els teus amics:

Pol Quintana, estudiant de grau en enginyeria agroalimentària de la Universitat de Girona, guanya el premi INNOVACC a la innovació tecnològica en l’àmbit carni (2a edició)

Foto: D’esquerra a dreta: Jacint Arnau (IRTA), Carmen Carretero (UdG), Pol Quintana, Josep Maria Corominas (president d’INNOVACC).

Dins el marc de l’Assemblea General Extraordinària d’INNOVACC, es va realitzar l’entrega de la segona edició del Premi INNOVACC a la innovació tecnològica, que té com a objectiu incentivar projectes d’innovació tecnològica dins l’àmbit educatiu català enfocat al sector carni.

S’hi podien presentar estudiants de Batxillerat, Formació Professional i Universitat que estiguessin estudiant l’últim curs dels estudis, durant el període 2017-2018, i que estiguessin preparant el Projecte final de cicle/grau. Tots els alumnes havien d’estar matriculats a un centre educatiu de Catalunya Aquest premi pretén ser el reconeixement a la tasca realitzada per l’estudiant i pel tutor i departament del centre educatiu al qual pertany.

El premi consisteix en 10.000 € repartits al 50% entre l’estudiant i el Centre educatiu que han realitzat el projecte. També s’ofereix un contracte de treball en una empresa del sector carni porcí català.

La composició del Jurat del Premi ha estat: Jacint Arnau (IRTA), Xavier Espuña (ESPUÑA), Narcís Cañigueral (MONTER), Josep Collado (FECIC), Llorenç Freixanet (METALQUIMIA), Ricard Parés (PORCAT), Alberto Pezzi (ACCIÓ), Jaume Sió (DARP) i Narcís Grèbol (ex secretari d’INNOVACC).

Després de la recepció de diverses candidatures i una avaluació inicial el Jurat del premi va escollir el mes de juliol de 2018 tres candidatures finalistes. El passat mes d’octubre el Jurat va fer a INNOVACC l’avaluació final dels tres projectes finalistes d’aquesta 2a edició del Premi INNOVACC a la innovació tecnològica en l’àmbit carni.

L’acte de celebració d’entrega del premi s’ha fet el dia 19 de desembre de 2018 a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Olot emmarcat en l’Assemblea General Extraordinària on s’han convidat a tots estudiants finalistes i els seus tutors, així com als socis d’INNOVACC i altres persones vinculades amb el sector carni porcí català.

El guanyador de la segona edició del Premi INNOVACC a la innovació tecnològica en l’àmbit carni (curs 2017-2018) ha estat en Pol Quintana Gabàs estudiant de Grau en Enginyeria Agroalimentària de la Universitat de Girona pel seu projecte final de grau “Extracció de proteïnes de melses de porcí i caracterització fisicoquímica de les fraccions obtingudes” que va realitzar amb la tutora Mònica Toldrà (UdG).

Han entregat el premi de 5.000 € a Pol Quintana i 5.000 € a la Universitat de Girona, el president d’INNOVACC, Josep Maria Corominas (Alcalde d’Olot) i el director del Jurat, Jacint Arnau (Cap del Departament de Tecnologia Alimentària d’IRTA). També s’ha ofert a Pol Quintana un contracte de treball en una empresa del clúster.

Al mateix temps s’han entregat els certificats de reconeixement als altres dos projectes finalistes, presentats per Júlia Sendra Timoneda (Cicle formatiu de grau superior: Processos i qualitat en la indústria alimentària – KREAS) i Marc Guilana (Grau en Enginyeria Agroalimentària-UdG).

Foto: D’esquerra a dreta: Jacint Arnau (IRTA), Júlia Sendra, Pol Quintana, mare de Marc Guilana, Josep Maria Corominas (president d’INNOVACC).
Comparteix-ho amb els teus amics: