Predicció meteorològica per aquesta Setmana Santa

Comparteix-ho amb els teus amics:

Entre dilluns i divendres sant es preveu estabilitat atmosfèrica, amb el domini de l’ambient assolellat en general i de les temperatures altes. A partir de dissabte es preveu l’arribada d’una pertorbació que donarà lloc a precipitacions, així com a una davallada tèrmica.

14466036-vela-silueta-de-barco-puesta-de-sol-mar-y-un-pajaro

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que la predicció pels propers vindrà marcada per l’estabilitat atmosfèrica fins el cap de setmana, quan els models de mitjà termini apunten a l’arribada d’una pertorbació.

Entre dilluns i divendres dominaran les altes pressions i es preveu ambient assolellat en general a Catalunya. Només cal destacar el pas d’algunes franges de núvols alts i prims, i la formació de núvols d’evolució a la tarda a les zones de muntanya. La temperatura es mantindrà sense grans canvis, amb valors màxims que estaran entre 19 i 24 ºC al litoral i al Pirineu i entre 22 i 27 a la resta del país. El vent bufarà fluix en general, amb predomini del vent de component sud i est al centre del dia.

La predicció a mitjà termini indica l’arribada d’una pertorbació a partir de dissabte i sobretot durant diumenge i dilluns de pasqua, que portaria nuvolositat i precipitacions a Catalunya, així com una baixada de la temperatura. Dissabte es preveu una jornada de canvis, ja que aniran arribant intervals de núvols sobretot a partir de la tarda, així com les primeres precipitacions a l’oest del país. Diumenge i dilluns creuaria el gruix de la pertorbació i son probables precipitacions a qualsevol punt de Catalunya, localment amb tempesta. La temperatura iniciaria una davallada, que es notaria sobretot amb les màximes.

Més informació a www.meteo.cat