Preocupació pel tancament del tribunal d’Olot per a les proves d’accés als cicles formatius de grau mitjà

Comparteix-ho amb els teus amics:

Comunicat del Col·lectiu d’Ensenyants de la Garrotxa davant de l’anunciat tancament del tribunal d’Olot per a les proves d’accés als cicles formatius de grau mitjà

Davant de l’anunciat tancament del tribunal d’Olot per a les proves d’accés als cicles formatius de grau mitjà, la Junta del Col·lectiu d’Ensenyants de la Garrotxa vol posar de manifest la seva preocupació pel fet que el Departament d’Educació vulgui suprimir un tribunal a Olot que fins al moment actual ha desenvolupat una tasca pedagògica del tot necessària.

Entenem que davant d’aquest fet lamentable i de manca de sensibilitat pedagògica i social, ens pertoca posicionar-nos a favor de la reivindicació que malda fer el possible per mantenir aquest tribunal a Olot.

El servei que dóna aquest tribunal a la comarca ofereix una oportunitat insubstituïble a desenes de joves, tant d’Olot com dels municipis de la comarca i dels seus voltants, un servei que si es perd, tot fa pensar que difícilment es recuperarà.

Els joves que no han aprovat l’ESO són especialment vulnerables i tenen dret a rebre l’ajuda necessària que els permeti accedir altra vegada als estudis. Per als responsables del PTT aquest és un objectiu clar. El fet d’obligar els nois i noies a desplaçar-se a Girona, Figueres o Vic suposa una dificultat afegida a les mateixes proves, ja prou difícils i que se celebren en una sola tarda durant quatre hores. Si a això hi afegim dues hores més de viatge, entre anar i tornar, la dificultat de trobar horaris adequats des d’Olot i el cost que això significa, és evident que estem dificultant, i molt, els resultats obtinguts en les proves.

Des del Col·lectiu d’Ensenyants de la Garrotxa donem el màxim suport a la demanda que ens fan els companys/es del PTT Olot – la Garrotxa, exigint de totes totes el manteniment d’aquest tribunal com s’anava fent fins ara a Olot, alhora que aquesta presumible supressió només l’entendríem com un clar menyspreu envers la inclusió d’aquest alumnat, per part del Departament d’Educació.

Junta del Col·lectiu d’Ensenyants de la Garrotxa