Presentació a Olot del llibre “La España corrupta”

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest divendres, a les 7 de la tarda, a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, tindrà lloc la presentació de La España corrupta.

Breve historia de la corrupción, primer llibre de l’historiador Jaume Muñoz Jofre. L’obra, publicada per l’editorial Comares, intenta sintetitzar la història de la corrupció de les esferes governants espanyoles des de la Restauració (1875) fins a l’actualitat. El llibre pretén comprendre els processos i l’evolució de les males pràctiques realitzades des dels llocs públics de responsabilitat i representació a Espanya. No es limita només a enumerar els casos més destacats durant els últims cent cinquanta anys, sinó que busca entendre com s’han produït, en què han consistit i com la corrupció electoral, econòmica i política ha afectat la vida i la imatge que Espanya té de si mateixa.

Jaume Muñoz Jofre (Barcelona, 1990) és llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona i ha cursat el màster interuniversitari en Història Contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i a la Universidad Complutense de Madrid (UCM). Actualment realitza el doctorat a la UAB sobre la corrupció a la Barcelona de la Restauració (1875-1923). La investigació de la qual va resultar La España corrupta es va iniciar durant l’any i mig en què va col·laborar al Cañada Blanch Centre i al Catalan Observatory de la London School of Economics, centres d’investigació dirigits per l’historiador Paul Preston.

La presentació del llibre anirà a càrrec d’Antoni Mayans, director de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.