Presentació a Olot d’un informe sobre economia i independència de Catalunya, elaborat pel CIDOB

Marc Gafarot, investigador del CIDOB
Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Ajuntament d’Olot i Estelada 2014 han preparat la presentació de l’informe Escenaris macroeconòmics de Catalunya. Horitzó 2030.

L’informe planteja tres escenaris, entre els quals hi ha mantenir l'”statu quo” actual, que qualifica d’insostenible a llarg termini perquè suposa una asfíxia econòmica i financera de Catalunya, un segons escenari seria un trencament suau i pactat amb Espanya, en què el creixement econòmic es veuria a curt termini, a partir del primer any i una taxa d’atur del 3,1% el 2030, i per últim, en l’escenari de trencament unilateral, es preveuen el dret de veto de Madrid en les institucions europees i més incerteses respecte al dèficit i els tipus d’interès, així com la pertinença o no a la UE.En els pròxims quinze anys, el creixement del PIB es traduiria en un augment de més de 110.000 milions d’euros, mentre que amb una declaració unilateral el creixement seria més lent i, en el mateix període, la traducció en el PIB seria molt menys important, de 67.000 milions d’euros.

L’informe està elaborat en col.laboració pel CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs, el Center for European Policy Studies de Brussel·les (CEPS), en col·laboració amb l’Istituto di Studi per l’Integrazione dei Sistemi de Roma (ISIS) i el laboratori E-3 modelling de la Universitat Politècnica d’Atenes.

L’acte, que tindrà el títol de Després del 27-S: escenaris polítics i econòmics per a Catalunya, se celebrarà el proper dimarts 13 d’octubre a 2/4 de 8 del vespre al Casal Marià i comptarà amb la presència de Marc Gafarot, investigador del CIDOB i un dels autors de l’informe. La presentació de l’acte anirà a càrrec de l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, i comptarà també amb la col.laboració de la Cambra de Comerç de Girona, Joves Empresaris de la Garrotxa i el Cercle Euram Garrotxa.

Marc Gafarot, investigador del CIDOB
Marc Gafarot, investigador del CIDOB