Presentació del IV volum del llibre de Mn Joan Pagès

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest passat dissabte es va presentar el IV volum del llibre de Mn Joan Pagès, a l’acte hi van assistir diferents membres de la seva família, l’alcalde, regidors del consistori, en Josep Murlà que va fer la presentació del llibre i molts veïns, veïnes i amics.

Pere Vila va comentar que en el programa electoral d’aquesta legislatura, havien fet la promesa d’editar el recull que tenien guardat i que calia completar tota la col·lecció de la història de les Preses i la seva vinculació amb el monestir de Sant Benet de Bages. No es podia acabar aquest mandat sense haver-ho fet. Va lloar la figura de Mn Joan Pagès per la seva importància al municipi i per la seva gran recerca històrica del poble. Membres de la seva família van recordar també a Mn Joan Pagès com a tiet i familiar explicant les seves vivències viscudes i van agrair la publicació d’aquest volum.

Josep Murlà va fer un repàs de la vinculació que va tenir mossèn Joan amb el poble de les Preses, el municipi des de sempre l’ha tingut com a referent i persona important va dir. El poble de les Preses no s’ha oblidat mai d’ell i hi ha una plaça amb el seu nom, l’antiga sala de lectura que també duu el seu nom i va ser proclamat com a fill adoptiu del municipi. Murlà va fer també referencia els seus tipus de llibres que no són de lectura fàcil, però que són una recerca importantíssima pel seu treball meticulós d’investigació que va fer durant anys.

dav

Aquest acte, no va ser només per presentar el IV volum del llibre de Mossèn Joan sinó que també va ser una trobada per a recordar la personalitat humana, la trajectòria estudiosa i la seva estima que va estar per les Preses la figura de Mossèn Joan Pagès.

Info i fotos: Ajunt. Les Preses