Presentació del la Beca Ernest Lluch 2017 sobre l’Eixample Malagrida

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest dissabte, 8 de juny, a les set de la tarda, a la Sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, l’arquitecte Arnau Vergés Tejero (Olot, 1979) presentarà el treball de recerca L’Eixample Malagrida, resultat de la Beca Ernest Lluch de Ciències Socials i Humanes que l’autor va obtenir l’any 2017.

La Ciutat Jardí és el nom amb què també es coneix l’Eixample Malagrida de la ciutat d’Olot, i així consta clarament en els únics plànols que coneixem, signats pels arquitectes Joan Roca Pinet i Josep Esteve Corredor els anys 1916 i 1925, respectivament. Vergés es pregunta, però, si podem donar per vàlid el model de ciutat jardí com a base del projecte de creixement més determinant de la història contemporània d’Olot. I, encara més: l’autoria real del pla correspon als noms que consten en els plànols de l’època? Més enllà d’aquests dos fils conductors que regeixen la seva investigació, Vergés reivindica la sensibilitat d’aquest projecte urbanístic pel que fa a la seva contribució a reconfigurar el paisatge en el qual s’insereix. I també analitza la capacitat dels projectes que formen part del barri per construir una arquitectura veritablement domèstica, més enllà de l’estil o de les convencions.

Arnau Vergés treballa com a arquitecte a Olot des de l’any 2004. Actualment, a part de la seva tasca professional, està redactant una tesi doctoral sobre l’Eixample Malagrida d’Olot.

L’activitat s’emmarca en la Setmana Internacional dels Arxius.