Avui es fa la presentació d’un col·lectiu feminista a la Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest divendres 2 de maig a les 19:00 a Can Trincheria es presentarà el col·lectiu feminista la Dalla amb una xerrada sobre la reforma de la llei de l’avortament. El col·loqui anirà a càrrec de la Chus Montes, llevadora de l’Hospital d’Olot i membre del servei de Tarda Jove; l’Anna Gabriel, jurista i activista feminista; i l’Anna Lillo, ginecòloga.Totes elles intervendran per aprofundir en les conseqüències que suposaria l’aprovació de la reforma de la llei de l’avortament, que està promovent el PP al Congrès de Madrid, per a les dones i per a la societat en general.

L’acte serà el punt de partida de la Dalla per donar-se a conèixer i per convidar a totes aquelles persones que ho vulguin a col·laborar i a participar d’aquest nou projecte. En la presentació s’explicaran els motius pels quals s’ha decidit constituir el col·lectiu i també els seus principals objectius.

Dalla

El grup de persones que estem impulsant el projecte feminista a la comarca tenim molt clar que cal conscienciar i formar al conjunt social de la Garrotxa en termes de discriminació de gènere. Considerem que la igualtat entre dones i homes és una fal·làcia que s’ha de desmentir. Actualment, encara imperen molts estereotips, prejudicis i mites sexistes o homòfobs. Dia rere dia, moltes dones pateixen agressions verbals, psíquiques i físiques per part d’amics, parelles, companys de feina i desconeguts. A més, els mitjans de comunicació, la publicitat i gran part de la societat, sovint, fomenten valors masclistes o menystenen a les dones, com si fossin inferiors o tan sols objectes sexuals, així mateix, la pressió estètica a la que estan sotmeses moltes noies els pot arribar a causar trastorns alimentaris i manca d’autoestima.

Per això, per tal d’enfrontar-nos i evitar aquest tipus de situacions des de la Dalla volem donar eines, formació i informació sobre violència de gènere, sexualitat, coeducació,discriminació laboral, cosificació i dret al propi cos.