Presentació mundial d’un software de programació al Robolot 2018

Comparteix-ho amb els teus amics:

Un equip internacional d’enginyers aprofitarà el certamen de robòtica didàctica d’Olot per presentar al món aquesta nova eina per a la pedagogia del segle XXI

El Robolot 2018 arriba aquest any a la 17a edició amb més projecció internacional que mai. El certamen de robòtica didàctica, que es celebrarà el 12 i 13 de maig a Olot, serà el marc escollit per un equip internacional d’enginyers per presentar la seva última creació. Un software de programació gratuït que pot funcionar sobre qualsevol hardware i que té com a peculiaritat que els programes funcionen de forma autònoma dins de la placa, sense necessitat d’estar connectats a l’ordinador. Una eina revolucionària que es donarà a conèixer durant la Jornada d’Intercanvi d’experiències dissabte 12 de maig al Casal Marià d’Olot. Els seus creadors estaran del 7 al 12 de maig a la residència Faber treballant en aquest projecte que presentaran mundialment durant el Robolot 2018.

Un nou taller amb una nova eina: ArduinoBlocks

El Robolot no és només un concurs sinó un aparador de les últimes tecnologies en robòtica didàctica i, sobretot, un espai d’aprenentatge per a petits i grans. És per això que cada any s’ofereixen tallers per a nens i nenes de 7 a 12 anys. En l’edició d’enguany se n’han programat 5 que es faran el dissabte 12 de maig a la carpa situada sobre el Torín d’Olot. Els 5 tallers seran: Impressió 3D, 3DBot Scratch, Lego WeDo 2.0, Snap4Arduino i ArduinoBlocks. Precisament aquest últim (ArduinoBlocks) és una novetat. Es tracta d’una nova tecnologia de programació gràfica molt senzilla, pensada per a persones sense coneixements d’informàtica. Una eina molt útil per iniciar-se en el món de la robòtica. Les places per als diferents tallers són limitades i les inscripcions ja estan obertes.

El concurs: fomentant l’aprenentatge i els projectes STEAM

El concurs de robots es farà el diumenge 13 de maig a la Sala el Torin d’Olot i a la carpa ubicada a l’exterior. El concurs es dividirà en diferents categories. D’una banda hi haurà els tradicionals Minisumo Lego, Obert Minisumo, Reptes Lego i Rastrejadors Velocistes. Però la vessant pedagògica del Robolot ha fet que, cada any, s’hagi anat donant més importància a l’apartat educatiu que al competitiu. En aquest sentit hi haurà també un concurs de projectes robòtics i un altre de Robots Impresos i 3DBots. Aquests últims incorporen una categoria per premiar aquells alumnes que hagin construït des de zero el seu robot.

D’aquesta manera es vol reconèixer la feina feta per aquells nois i noies que, en comptes de comprar un robot comercial ja construït, l’han ideat, imprès i programat ells mateixos. En aquesta mateixa línia, el Robolot 2018 potenciarà la vessant de projectes STEAM, que combinen ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques. Una de les categories del concurs estarà dedicada a aquest tipus de projectes i oberta a totes les edats.

RELACIONAT: